avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa pentru un bun furat?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa pentru un bun furat?

Unei firme i se poate cere intrarea in insolventa pentru un autoturism achizitionat in sistem leasing si de care a fost deposedata prin inselaciune? Evident firma nu a mai platit ratele de leasing din acel moment. Firma de leasing a reziliat contractul si face cerere de intrare in insolventa pentru firma debitoare.
Ce metode ar avea firma debitoare pentru a amana solutionarea dosarului de insolventa pana la finalizarea dosarului penal si recuperarea prejudiciului?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 19:19, 2 Ianuarie 2011
Evident firma nu a mai platit ratele de leasing din acel moment. Firma de leasing a reziliat contractul si face cerere de intrare in insolventa pentru firma debitoare.

Daca sunt indeplinite conditiile prevazute de legea 85/2006 privind deschiderea procedurii insolventei - atunci se va deschide
Ce metode ar avea firma debitoare pentru a amana solutionarea dosarului de insolventa pana la finalizarea dosarului penal si recuperarea prejudiciului?

Singura modalitate este contestarea de care soc debitoare a starii de insolventa ...
Recuperarea unui prejudiciu nu are legatura cu dosarul de fata - vezi art 3 alin 1 din lege 85/2006
Facturile emise nu intrunesc conditiile impuse de legea 85/2006, dar declararea scadenta a tuturor ratelor si rezilierea contractului duc la o valoare care depaseste cu mult pragul impus de lege. Firma de leasing cere valorea ratelor de leasing ramase plus valoarea intregului autoturism ca despagubire.
Problema cu amanarea judecatii nu se poate face prin prisma aplicarii art.244 Cod Procedura Civila, fiind un proces penal pe rol in ceea ce priveste recuperarea autoturismului care constituie obiectul principal al intrarii in insolventa?
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
florindbro, utilizator
Facturile emise nu intrunesc conditiile impuse de legea 85/2006, dar declararea scadenta a tuturor ratelor si rezilierea contractului duc la o valoare care depaseste cu mult pragul impus de lege. Firma de leasing cere valorea ratelor de leasing ramase plus valoarea intregului autoturism ca despagubire.

Prin neplata unui nr de rate, firma de leasing este indreptatita sa ceara rezilierea contractului- asa scrie in contract !
Ca urmare a rezilierii sunteti obligat sa predati autoturismul , care inteleg ca nu mai exista fizic!!
In acest caz soc de leasing este indreptatita sa va ceara ratele restante + ratele ramase pana la finalizarea contractului
Problema cu amanarea judecatii nu se poate face prin prisma aplicarii art.244 Cod

Raspunsul pe care l-am afirmat deja este NU
Legea 85/2006 este o lege speciala !!
Si ce daca este o lege speciala.
Nu se completeaza cu Codul de Procedura Civila?
Stiti la ce va duce aceasta lege speciala daca se va aplica asa cum spuneti dumneavoastra? La imposibilitatea recuperarii bunului. Firma intara in faliment si odata cu aceasta nu mai are cine urmari hotul, pentru ca firma care a depus plangerea penala va fi radiata. Procesul penal precis va dura mult mai mult decat falimentul.
Cine va castiga din acest proces de insolventa? Lichidatorul si hotul.

Dar de faptul ca se cer ratele neachitate(cele facturate si cele nefacturate) plus valoarea intregului autoturism(ca dauna pentru rezilierea anticipata) ce spuneti?
Nu spun ca sunt dumnezeu si detin adevarul absolut Eu doar mi-am exprimat un punct de vedere
Stiti la ce va duce aceasta lege speciala daca se va aplica asa cum spuneti dumneavoastra? La imposibilitatea recuperarii bunului. Firma intara in faliment si odata cu aceasta nu mai are cine urmari hotul,

Lichidatorul va reprezenta soc debitoare in actiunile pt recuperarea eventualelor creante
plus valoarea intregului autoturism(ca dauna pentru rezilierea anticipata) ce spuneti?

Daca este prevazuta in contract este abuziva si o puteti contesta

Alte discuții în legătură

Recurs insolventa florindbro florindbro Recursul in cadrul insolventei suspenda executarea. Daca da, in ce cazuri? (vezi toată discuția)
Probleme cu lichidatorul iulianavoicu iulianavoicu sunt creditoare intr-un proces de insolventa, lichidatorul a gasit o masina la firma debitoare (care era pe leasing), care a fost predata conform unui contract ... (vezi toată discuția)
Insolventa - schimbare administrator judiciar Daniela Sogor Daniela Sogor Buna seara, Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala. ... (vezi toată discuția)