Art 8 din legea 85/2006, stipuleaza ca, prin derogare de la dispozitiile codului de procedura civila, hotararile judecatorului sindic nu vor putea fi suspendate de instanta de recurs.
Aceste dispozitii nu se aplica in cazul in care se judeca recursul la sentinta de respingere a contestatiei debitorului , sent prin care se dispune intrarea in procedura simplificata, sentinta prin care se dispune intrarea in faliment, sent de solutionare a contestatiei la planul de distribuire.
Asadar "recursul la sentinta de respingere a contestatiei debitorului" suspenda in mod automat executarea intrarii in insolventa?
Atata timp cat sentinta data de tribunal nu este irevocabila si s-a facut recurs la sentinta de respingere a contestatiei debitorului, societatea debitoare trebuie sa se supuna la procedura insolventei?
Daca "pana nu se judeca recursul societatea debitoare nu se supune legii insolventei", cine conduce societatea in acest timp?
Organele de conducere ale societatii isi mai pot exercita functiile, mai pot reprezenta societatea in relatiile cu tertii?
Suspendarea executarii hotararii judecatorului sindic, se poate dispune la cerere, cu conditia depunerii unei cautiuni.
Suspendarea dureaza in timp pana la solutionarea cererii de recurs.
Daca se dispune de ex suspendarea executarii hotararii prin care s-a dispus intrarea in procedura simplificata, pana la solutionarea recursului are drept de administrare a societatii, administratorul acesteia ( practic hotararea suspendata nu produce nici un efect).
Insolventa
kordo
buna. poate declansa administratorul judiciar procedura de insolventa ,daca aceasta este contestata la curtea de apel , inainte de pronuntarea curtii, si care ... (vezi toată discuția)