avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

buna. poate declansa administratorul judiciar procedura de insolventa ,daca aceasta este contestata la curtea de apel , inainte de pronuntarea curtii, si care este articolul din legea insolventei , care se refera la aceasta . mlt. bello.
Cel mai recent răspuns: kordo , utilizator 18:42, 10 Ianuarie 2011
Vedeti art. 8 din Legea 85/2006 consolidata 2010.
...
(4) Prin derogare de la prevederile art.300 alin.(2) si (3) din Codul de procedura civila, cu modificarile si completarile ulterioare, hotararile judecatorului-sindic nu vor putea fi suspendate de instanta de recurs.

(5) Prevederile alin.(4) nu se aplica in cazul judecarii recursului impotriva urmatoarelor hotarari ale judecatorului-sindic:
a) sentinta de respingere a contestatiei debitorului, introdusa in temeiul art.33 alin.(4);
b) sentinta prin care se decide intrarea in procedura simplificata;
c) sentinta prin care se decide intrarea in faliment, pronuntata in conditiile art.107;
d) sentinta de solutionare a contestatiei la planul de distribuire a fondurilor obtinute din lichidare si din incasarea de creante, introdusa in temeiul art.122 alin.(3).
este greu de admis recursul ,daca sunt datorii.
recursul nu suspenda insolventa.
carmenmur a scris:

recursul nu suspenda insolventa.

Art. 8 pct. (5) Legea 85/2006 iti ofera 4 variante in care recursul suspenda insolventa.
Nu avem destule date sa ne dam cu parerea, datele problemei sunt sumare.
Va multumesc , o sa stiu mai mult dupa proces , ca administratorul desemnat lucreaza ,desii am depus la el cerere sa amine pina la pronuntarea curtii .bello .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp dureaza recursul la insolventa? florindbro florindbro In cat timp se poate termina recursul declarat impotriva sentintei de deschidere a procedurii insolventei? Exista un termen limita? Pe timpul judecarii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa contest sentinta de deschidere a procedurii simplificate aden aden buna seara.va rog daca poate cineva sa-mi spuna daca pot sa fac recurs sau contestatie la sentinta de deschidere a falimentului din 15.06.2010 (firma fiind in ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)