avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut

Buna,in luna noiembrie,anul trecut am primit imprumut de la o persoana fizica suma de 600 lei din care am reusit sa restitui 250,am probleme de familie si inca nu am reusit sa restitui diferenta.persoana respectiva a inceput sa mearga la locul meu de munca sa vorbeasca cu superiorii mei si sa ma puna intr o "lumina"nefavorabila mie.pe linga asta am primit numeroase telefoane de la aceasta persoana cu amenintari si mai ales ce e mai grav a imprastiat zvonul ca am sa i dau bani,la toti colegii mei de munca,inclusiv superiorilor mei.Are dreptul aceasta persoana sa faca ceea ce a facut? ce pot eu face in acest caz?doar la sfirsitul acestei luni pot sa i restitui diferenta.Ma deranjeaza ca m a facut de ris la locul de munca.ce pot sa fac?
Este modalitatea in care persoana creditoare a inteles sa o desfasoare cu scopul de a va determina sa va achitati obligatiile asumate
Achitati integral restanta
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Oricum doresc sa achit si restanta,dar nu mi se pare corect cum procedeaza,iar eu chiar nu pot face nimic impotriva asa zisei modalitati ?credeti ca e corect ceea ce face?Mai ales ca respectiva persoana s a oferit sa ma ajute la vremea respectiva nu eu am cerut acel imprumut(tatal meu are o tumora la cap),iar cind m a ajutat a fost constienta de faptul ca nu am posibilitatea sa i returnez mai repede.
Vi se pare incorect din punctul dv. de vedere, al debitorului.
Ce ati fi facut daca erati in locul lui, dv. fiind creditor?
Oricum, nu a incalcat nici o dispozitie legala.
Nu aveti decat de platit creanta si conflictul va disparea.
Legal, nu a incalcat nici o lege.
Moral, e vorba de calitatea umana, pe care acea persoana nu o are.
Incecati sa constientizati si din punctul de vedere al aceluia care va imprumutat ,cu buna credinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma puteti ajuta si pe mine intr-o chestiune importanta,va rog? ionelutzapop ionelutzapop Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin banca cu avans de 15%,dar nu am acel avans si ne-am inteles cu proprietarul in legatura cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract imprumut camatari adrianfilip87 adrianfilip87 Buna ziua, Acum 2 ani am luat cu imprumut niste bani de la o persoana, cu dobanda. Problema e ca nu s-a stipulat dobanda in contractul notarial ci doar suma ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)