avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical in prima luna de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical in prima luna de angajare

Buna ziua!
Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie sa ma operez. Vreau sa va intreb daca o sa imi fie platit concediul medical si cat timp pot beneficia de el? Vreau sa mai mentionez ca nu am mai lucrat pana acum nicaieri, nu am mai avut carte de munca. Vor exista probleme la locul de munca cu angajatorul, dupa ce imi voi relua activitatea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 14:57, 14 Mai 2010
OUG 158/2005 spune:
Art. 9. - Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA. Lista cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A este stabilită prin hotărâre a Guvernului.
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical. Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie fara conditii de stagiu de cotizare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 busubianca busubianca Pentru o persoana care este angajata de 1 luna, nu indeplineste stagiul de cotizare de 6 luni in firma, dar are concediu medical din luna urmatoare cu codul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Cum se calculeaza concediul medical al unui salariat care lucreaza de 1 luna? Nu a lucrat inainte nicaieri si acum s-a imolnavit. Cine plateste ... (vezi toată discuția)