avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator persoana fizica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator persoana fizica

help plssssssssss
stie cineva cum pot angaja ca persoana fizica ? ( angajator persoana fizica )
si daca da ...... ce acte mi trebuie si unde ?
multumesc mult
art.2 din codul muncii precizeaza, la lit. f), ca angajator pot fi persoanele fizice si juridice. derogatoriu, pfa nu poate angaja salariati cu contract de munca pt desfasurarea activitatilor pt care au fost autorizate, lg.300/2004, cu modificari, art.3 alin.3. dar pt celelalte activitati, poate.
ma intereseaza sa angajez 2 muncitori necalificati pentru o constructie in regie proprie .....
multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Alex, tata, nu e vorba de PFA ci de persoana fizica... NEAUTORIZATA! Si vezi ca unele informatii din ce ai postat tu acolo nu mai sunt reale, s-au modificat... acum aproape un an!!!

Puteti incheia contract ca pers fiz simplu: semnati contractul, il inreg la ITM si incepeti plata... salariului si a celorlalte trebusoare!
Daca vreti informatii mai clare, aveti rabdare sa mergeti la ITM; va pot da si exemple simple de contract munca, va spun cum sa faceti cu inregistrarea lor si pasii urmatori etc.

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata legala muncitori in constructii de catre persoana fizică nicu9 nicu9 Situatia este urmatoarea: O persoana fizica doreste sa construiasca o casa si a gasit o echipa cu care sa lucreze \"in regie proprie\". Ca majoritatea ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii Adimarmaradi Adimarmaradi Buna seara, Am nevoie de un raspuns pertinent...O institutie bugetara poate incheia contract lucrari reparatii( garduri, cladiri, etc ) cu o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii mopy mopy stiu ca o societate poate incheia cu o persoana fizica (nu PFA) un contract de prestari servicii, eu ca firma fiind obligat sa-i platesc impozitul pe venit, ... (vezi toată discuția)