stiu ca o societate poate incheia cu o persoana fizica (nu PFA) un contract de prestari servicii, eu ca firma fiind obligat sa-i platesc impozitul pe venit, iar el urmand ca la inceputull anului urmator incheierii contractului sa depuna la fisc declaratia de venit. Ce nu stiu insa este in ce conditii legale pot incheia acest contract si daca pot, pot pentru orice tip de activitate?
Aveti voie sa incheiati contract de prestari servici cu o Pers. fiz. autorizata,care sa va taie factura pe lucrarile executate,iar PFA plateste la finante impozitul si restul contributiilor.
Asa e legal pentru orice timp de activitate,daca nu este autorizata atunci o angajati.
Contractele de prestarii servicii - incheierea lor - intra sub incidenta prevederilor Codului Civil ...se poate incheia si pentru unul din domeniile de activitate ale firmei
Conventie civila
Vioreld
salutare. vreau sa inchei cu o persoana fizica o conventie civila. intrebarea mea este ce se plateste in acest caz (doar impozitul de 16%)? cine plateste ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare
Limiteaza Lg. 300/2004 sfera de aplicare a conventiilor civile de prestari servicii numai la persoanele fizice autorizate (PFA) sau se pot incheia si cu ... (vezi toată discuția)