avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii fatada balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii fatada balcon

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect: administratorul de bloc m-a amenintat cu somatie in cazul in care nu repar fatada balconului (geamul intarit cu sarma este fisurat si bombat in afara). La interior este zidit si mi-ar fi imposibil sa scot geamul dinauntrul apartamentului, nu este vorba de rea vointa. Va rog sa imi spuneti daca nu cumva tocmai administratia ar trebui sa se ocupe de aceasta reparatie si ce act reglementeaza acest fapt. Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Micaela
Toata fatada blocului intra in proprietatea comuna.

In cazul Dv. ma tem ca cereti administratorului sa repare ceea ce, ma gandesc, ca ati stricat Dv. cu pilejul zidirii pe dinauntrul balconului a acelei portiuni cu geam.

El ar avea dreptate sa va ceara sa reparati ce-ati stricat......:)
teoretic e bun comun....dar depinde ce sa hot.in AG...cum se procedeaza la dumneavoastra in asociatie...daca fiecare isi face reparatiile in dreprul apartamentului ar fi inegal ca acum sa se dea bani pt dumneavoastra. daca e din cauza dumneavoastra...e normal ca sa reparati, indiferent de situatie geamului sau etajului(sunt alpinisti utilitari acum...sau cu schela). daca exista fond de reparatii, si ati hot ca de acolo se platesc reparatii ca cel in speta, asociatia, cauta o firma pe care o plateste din banii de reparatii (fond de reparatii).
asteptati si alte opinii...vb cu cei de la asociatie...si o sa se rezolve intrun fel si problema.
Legea 230/2007
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
elga50, moderator
Multumesc pentru raspuns. Nu am stricat nici eu si nici cel care l-a zidit la interior, la solicitarea mea. Asa am cumparat apartamentul, cu geamul in stadiul de fatza. Deci depinde de AG X-(
Puteti dovedi ca nu l-ati stricat Dv.?

Alte discuții în legătură

Intrebare geam uscatorie palier ferante ferante Buna ziua. Ma adresez pe acest forum in speranta ca voi afla raspunsul la o intrebare. Situatia este urmatoarea. Am achizitionat un apartament ce are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea problema. anul trecut, in ... hadria1976 hadria1976 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Anul trecut, in nov 2021 am cumparat un apartament la etajul 4 din 10 cu fatada izolata in proportie de 75%. ... (vezi toată discuția)
Fatada balconului erasion erasion Locuiesc la etajul 9 al unui bloc cu 10 etaje. Am un blacon inchis cu cadru metalic, partea inferioara a balconului este din placa de beton. Am fost sunata ... (vezi toată discuția)