avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fatada balconului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fatada balconului

Locuiesc la etajul 9 al unui bloc cu 10 etaje.
Am un blacon inchis cu cadru metalic, partea inferioara a balconului este din placa de beton.
Am fost sunata de administratoatea blocului ca a cazut parte din tencuiala pe trotuar, si sa iau masuri cu privire la fatada balconului. Mi-a repetat de mai multe ori ca fiind de la balconul meu (chiar daca este vorba de fata exterioara) ea cu asociatia nu poate interveni (in opinia ei doar daca ar fi fost de pe o fata a blocului nu de la balcon, si-ar fi putut asuma responsabilitatea).
L-a balconul apartamentului nu s-a intervenit cu altceva decit inchiderea cu cadrul metalic, si aceasta facuta de fostii proprietari.
Pot fi eu personal trasa la raspundere pentru un eventual accident pe trotuarul din fatza blocului survenit in urma deteriorarii fatadei?
Cum pot evita un conflict mai dur cu Asociatia de locatari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:18, 15 Ianuarie 2010
Chiar dvs. ati spus ca e "fata exterioara". Daxca-i fata exterioara e fatada, daca e fatada este proprietate cumuna, iar daca e proprietate comuna se face prin contributia tuturor.
Asociatia poate contacta o firma de alpinism utilitar si se poate rezolva problema.
Ei stiu ca pot contacta o firma de alpinism utilitar, chiar sub aprtamentul meu se afla o reclama, dar vroiam sa inteleg a cui este responsabilitatea, a mea indiviadual sau a comunitatii. Locatarii nu sunt interesati sa puna bani.
Merci
Fatada exterioara, inclusiv a balcoanelor face parte din proprietatea comuna. Deci asociatia este obligata sa faca reparatia respectiva.

Spuneti-i administratorei ignorante sa citeasca legea 230/2007 si HG.1588/2007 si in cazul in care va mai sicaneaza spuneti-i ca ii faceti reclamatie la primarie si, nu numai ca asociatia va fi nevoita sa faca reparatia, dar va putea fi si ea amendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog să mă ajutați cu un sfat. dețin un apartament ... bogdyviki bogdyviki Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Dețin un apartament într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul fiind la etajul 4. Blocul nu are acoperiș, doar ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului stefanfane stefanfane Buna ziua ,am o intrebare :Repararea terasei unui bloc include si repararea ultimului balcon( stau intr-un bloc cu 4 etaje ,la etajul 4) trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Fatada bloc andreieugenia71 andreieugenia71 locuiesc la etajul 10 si fatada blocului este f. deteriorate , este desprinsa tencuiala si este in pericol sa cada pe asinile parcate ori mai rau pe ... (vezi toată discuția)