avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ma consider un cetatean roman discriminat (printre ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ma consider un cetatean roman discriminat (printre multi altii)

Buna ziua!
Un proces-verbal de contraventie (circulatie) a fost atacat in instante.Atat la fond cat si la recurs s-a cerut anularea PV pentru lipsa consemnarii obiectiunilor.Acestea trebuie "consemnate distinct la rubrica "Alte mentiuni",sub sanctiunea nulitatii procesului verbal- art.16 din OG2/2001. Aceasta nulitate a fost considerata de unele instante ca absoluta,iar alte instante au considerat-o ca fiind relativa. De aici solutii diferite. In MO 83/05.12.2007 s-a publicat Decizia 22 din 19.03.2007 a ICCJ, care stabileste ca nulitatea in discutie este relativa,deci PV nu se anuleaza datorita neconsemnarii obiectiunilor. In PV intocmit mie,la rubrica "Obiectiuni" politistul a scris - poate ma iertati, care puteau fi trecute la
rubrica "Rugaminti",daca ar exista. Instantele din Ploiesti-fond si recurs au considerat ca rugamintile pot fi obiectiuni,atragandu-mi atentia ca am incercat sa dau alta interpretare notiunii. Am avut "neobrazarea" de a invoca DEX pentru a demonstra ca obiectiuni nu e totuna cu rugaminti. Redau din sentinta-"In ceea ce priveste diferenta obiectiuni-rugaminti pe care o face petentul pentru a invedera alt motiv de nulitate,instanta o considera total nerelevanta,din moment ce obiectiunile petentului reprezentate de atitudinea acestuia fata de descrierea faptei,care nu se circumscrie in toate cazurile cerintelor termenului "obiectiuni" din DEX,fiind dimpotriva incorect ca agentul constatator sa nu consemneze un eventual regret al petentului fata de fapta comisa. Unii judecatori nu respecta dispozitiile legii, asa ca de ce ar respecta DEX-ul? Probabil ca "perlele" judecatorilor fac mare concurenta celor ale elevilor. PV de contraventie a fost incheiat cu catava luni inainte de aparitia in MO a deciziei ICCJ. De acea am cerut
in virtutea art.16 din Constitutie(Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor
publice,fara privilegii si fara discriminari) cat si a precedentului judiciar (multe instante au considerat nulitate absoluta pentru lipsa inscrierii obiectiunilor) sa nu fiu discriminat in raport cu alti cetateni si sa se anuleze PV pentru lipsa consemnarii obiectiunilor pe care le-am avut. Instantantele de fond si de recurs m-au refuzat. Am facut contestatie in anulare.Se intelege ca tot NU ( mi se pare firesc de vreme ce esti obligat sa se adresezi aceleiasi instante care a dat hotararea pe care o ataci). As vrea sa merg mai departe cu cererea de a se anula PV, in conditiile in care ma consider discriminat fata de alti cetateni ai Romaniei. Recursul si contestatia in anulare sunt irevocabile. Ce ma sfatuiti,concret,sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
Eu nu inteleg care e problema de fapt. Chiar daca aceea ar fi fost o obiectiune (ceea ce clar nu este), a fost consemnata. Ce nulitate vedeti?
Prin decizia ICCJ s-a stabilit ca este o nulitate relativa. Unele instante, inainte de decizia ICCJ au considerat-o nulitate absoluta. Deoarece PV a fost intocmit inainte de intrarea in vigoare a deciziei ICCj (publicare in MO) consider ca sunt discriminat fata de alti justitiabili care au obtinut anularea PV. De aceea cred ca pt. ca justitia sa fie unitara am dreptul sa cer si eu anularea PV pentru neconsemnarea obiectiunilor.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Statescu, utilizator
Pai mai sus ati spus "n PV intocmit mie,la rubrica "Obiectiuni" politistul a scris - poate ma iertati, care puteau fi trecute la rubrica "Rugaminti",daca ar exista."
Acum spuneti ca nu au fost consemnate obiectiunile. Care anume?
La rubrica "Alte mentiuni" se consemneaza distinct obiectiunile contravenientului.
Ori politistul nu a inscris nici o obiectiune ci doar "poate ma iertati".
Ori obiectiune inseamna un argument prin care iti manifesti dezacordul fata de ceva si nu o rugaminte.
Ok, dar ati avut obiectiuni? Ca nu se intelege.

Alte discuții în legătură

Precedentul judiciar suparattul suparattul Stiu ca pe la noi nu se prea tine cont de precedentul judiciar. Intr-un PV de contraventie am obtinut succes dupa succes, adica de la fiecare instanta de fond ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta florin-dorel florin-dorel Am primit o amenda pentru rovinieta,si i-am dat in judecata pe cei de la drumuri pe motiv ca procesul verbal nu a fost scris in fata mea,ci la birou a doua zi ... (vezi toată discuția)
Un politist care percepe fapte prin propriile simturi, fara probe certe... dumitreldd dumitreldd Am solicitat in instanta anularea unui pv pentru retinere permis. Am pierdut procesul. In comunicarea primita, reprezentantul ipj \'\' solicita instantei ... (vezi toată discuția)