Stiu ca pe la noi nu se prea tine cont de precedentul judiciar. Intr-un PV de contraventie am obtinut succes dupa succes, adica de la fiecare instanta de fond ca si recurs cate ceva, dar nu anularea PV. In judecarea lipsei consemnarii obiectiunilor in PV, unele instante au anulat PV pentru ca art.16(7) din OG 2/2001
dispune:"Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal. " Alte instante nu au anulat PV pentru ca nulitatea ar fi una relativa,nu absoluta(ca la art.17). Pentru ca nu am obtinut anularea PV nici dupa recurs, am facut contestatie in anulare,(care dupa parerea mea este inutila atata vreme cat te adresezi tot celui care deja ti-a dat o solutie). ICCJ la cererea procurorului general a stabilit ca e vorba de nulitate relativa in cazul neconsemnarii obiectiunilor. Am invocat precedentul judiciar( contraventia fiind datata inaintea aparitiei in MOf. al deciziei ICCJ) si faptul ca nu pot fi discriminat in raport cu alti justitiabili din Romania. Cu alte cuvinte ceream anularea PV, pentru lipsa consemnarii obiectiunilor. N-am obtinut-o. Mai pot sa ma adresez cuiva, dupa contestatia in anulare, in afara de Dumnezeu? Multumesc frumos!
Cu acest motiv de nulitate, nu.Puteti invoca alte aspecte in cadrul contestatiei la executare ce tin de prescriptie si alte aspecte specifice executarii.