Va rog sa ma lamuriti si pe mine,sunt functionar public si am fost trimis in judecata, drept urmare am fost si suspendat pe durata procesului.Acum procesul este suspendat pt ca a fost trimis dosarul la Curtea Constitutionala invocandu-se exceptia de neconstitutionalitatea infintarii D.N.A,in baza unei ordonante de guvern si nu in baza unei legi asa cum prevede Constitutia.Intrebarea mea este pot sa ma intorc la servici?Si cat poate dura aceasta suspendare a procesului?
Raporturile dvs de serviciu daca inteleg bine au fost suspendate pana la finalizarea procesului prin faptul ca, dosarul a fost inaintat CCR pt solutionarea exceptiilor nu inseamna ca litigiul in care sunteti parte a fost solutionat . Suspendarea poate dura destul de mult, minimum 6 luni, depinde foarte mult de rapiditatea CCR de a solutiona exceptiile si de a restitui dosarul in vederea reluarii procesului.
Din cate inteleg suspendarea din postul detinut la serviciu opereaza pana la finalizarea procesului, ori in cazul dvs procesul este departe de a fi terminat. Procesul este la randul sau suspendat, dar dupa ce C.C.R. va solutiona exceptia de neconstitutionalitate, cauza va fi repusa pe rolul instantei, iar judecata va continua pana la pronuntarea unei solutii definitive. Deci, nu prea va puteti intoarce in functia detinuta.