avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces suspendat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces suspendat

Va rog sa ma lamuriti si pe mine,sunt functionar public si am fost trimis in judecata, drept urmare am fost si suspendat pe durata procesului.Acum procesul este suspendat pt ca a fost trimis dosarul la Curtea Constitutionala invocandu-se exceptia de neconstitutionalitatea infintarii D.N.A,in baza unei ordonante de guvern si nu in baza unei legi asa cum prevede Constitutia.Intrebarea mea este pot sa ma intorc la servici?Si cat poate dura aceasta suspendare a procesului?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:44, 14 Mai 2010
Din punctul meu de vedere atat timp cat nu este clarificata vinovatia dvs suspendarea ramane in vigoare pana la o hotarare definitiva.
suspendarea rezida pina la finalizarea procesului.
Raporturile dvs de serviciu daca inteleg bine au fost suspendate pana la finalizarea procesului prin faptul ca, dosarul a fost inaintat CCR pt solutionarea exceptiilor nu inseamna ca litigiul in care sunteti parte a fost solutionat . Suspendarea poate dura destul de mult, minimum 6 luni, depinde foarte mult de rapiditatea CCR de a solutiona exceptiile si de a restitui dosarul in vederea reluarii procesului.
NU puteti sa va reintoarceti la servici ,pana cand instanta nu dispune hotarare definitiva si irevocabila
Din cate inteleg suspendarea din postul detinut la serviciu opereaza pana la finalizarea procesului, ori in cazul dvs procesul este departe de a fi terminat. Procesul este la randul sau suspendat, dar dupa ce C.C.R. va solutiona exceptia de neconstitutionalitate, cauza va fi repusa pe rolul instantei, iar judecata va continua pana la pronuntarea unei solutii definitive. Deci, nu prea va puteti intoarce in functia detinuta.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o speta de drept consitutional pe care, din pacate ... Dorin999 Dorin999 Buna ziua! Am o speta de drept consitutional pe care, din pacate nu o pot rezolva, ma poate ajuta cineva? As fi recunoscator. Speta este urmatoarea: Prin ... (vezi toată discuția)
Decizie ccr 22 mai 2014 legata de neconstitutionalitatea art 4 legea 187/2012 ralukad ralukad Buna ziua, Stie cineva ce a decis CCR in sedinta din 22 mai 2014 cu privire la neconstitutionalitatea art 4 din Legea 187/2012? Multumesc (vezi toată discuția)
Art. 29 din legea nr. 47/1992 stelarman stelarman Buna seara! Sper ca sunt unde trebuie. Exista vreun termen in care CCR trebuie sa se pronunte asupra unei exceptii ridicate de o instanta (tribunalul ... (vezi toată discuția)