Buna seara! Sper ca sunt unde trebuie.
Exista vreun termen in care CCR trebuie sa se pronunte asupra unei exceptii ridicate de o instanta (tribunalul teritorial hunedoara) ?
Termenul de judecată se stabileşte de preşedintele Curţii, potrivit legii, fără a putea depăşi 30 de zile, cu excepţia cazurilor prevăzute la art.17 alin.(5) din Regulamentul Curtii, când acesta se fixează astfel încât să fie respectate cerinţele legale de celeritate.
În cazul soluţionării excepţiilor de neconstituţionalitate, termenul de judecată se stabileşte la data depunerii raportului.
Termenul de depunere a raportului nu poate depăşi, de regulă, 60 de zile de la data înregistrării sesizării.
va multumesc @ freelis; speta e urmatoarea:
sindicat sanitas versus spital , pe litigii de munca, drepturi banesti:
29/03/2010 Suspendat ; În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992 republicată, sesizarea Curţii Constituţionale pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate, a prevederilor cuprinse în art. 49 punctul 5 din Legea nr. 330/2009, prin raportare la prevederile art. 1 litera a din HG nr. 578/2008 şi la art. 41 alineat 2 şi 5 şi a art. 53 din Constituţia Românie, sens în care se va înainta dosarul acestei instituţii. În baza art. 29 alineat 5 din Legea nr. 47/1992 republicată, suspendă judecarea prezentului dosar pe perioada soluţionării excepţiei de necostituţionalitate.
Sa inteleg ca ar trebui sa avem deja o decizie?
Eu am cautat pe CCR.ro si nu am gasit nimic?!
Nu exista un termen, ca sa raspund intrebarii dvs. initiale. In practica, poate dura mai mult de 6 luni. Ganditi-va ca instanta de fond trebuie sa redacteze incheierea de sedinta, iar asta intotdeauna dureaza. De abia dupa aceea dosarul este inaintat CCR (si asta dureaza!).
De principiu, dupa ce dosarul pleaca de la instanta pe care ati investit-o cu solutionarea pricinii si ajunge la CCR, procedura este una destul de rapida.
Legea 177/2010 isi va produce efectele si asupra proceselor aflate deja pe rolul instantelor? poate vreuna din parti implicate sa solicite reluarea procesului chiar daca ccr nu s-a pronuntat inca?