avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre contractul de munca

buna ziua! am si eu o intrebare sotul s-a angajat in urma cu vreo 3 sapt la o firma .Cand s-a angajat i s- facut contract pe o perioada nedeterminata desi cand a semnat acest contract i s-a spus sasi semneze si demisia spunanduise ca multi oameni vin si dupa cateva zile nu se mai prezinta la munca . dupa 3 sapt i s-a spus ca este concediat pt faptul ca intarziase 2 minute.Si cei de la firma respectiva ar vrea sai incheie contractul potrivit art55lit b care prevede acordul ambelor parti.Intrebarea mea este daca cei de la firma respectiva procedeaza corect? Tin sa mentionez ca sotul meu pana sa sew angajeze era in somaj cu toate acestea el nu apucase sa incheie situatia la somaj il poate afecta cumva adica sa nu i se mai dea somaj in continuare? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 11:52, 15 Mai 2010
nu o sa mai primeasca somaj,ba mai mult o sa trebuiasca sa restituie si suma primita de la somaj dupa data angajarii,cred ca a primit 30% din cat primea initial,sunt in aceeasi situatie
Buna ziua !
Obligatia semnarii demisiei pe perioada cat este angajat , constituie abuz in serviciu. Consider ca trebuie sa actioneze in instanta firma angajatoare pentru desfacerea ilegala a contractului de munca.
Puteti angaja avocat in acest sens.
Cu stima !
Sfatul meu este sa nu semneze incetarea CIM in baza art 55 lit. b , intrucat va pierde dreptul la somaj . In legatura cu incetarea CIm pe motivul intarzierii de ...2 min.!!! (acesta e adevaratul motiv ?) masura concedierii nu se poate face fara cercetare prelabila si... raportat la concluziile acesteia se poate lua o masura ... care raportat la situatia precizata nu poate fi demiterea .
Cat despre semnarea acelei demisii , nu stiu daca mai puteti face ceva (pt ca nu puteti face dovada ca ati fost obligat , sau puteti?) , este datata sau nu ? pt. ca semnatura este ..inteleg.
Buna ziua!
Imi pare rau sa aud ca se intampla astfel de abuzuri. Cum sa semnezi demisia la angajare???
Ar fi trebuit sa nu semneze nici macar contractul cu un astfel de firma. Daca lucrurile stau asa cum le-ati relatat nu prea mai puteti face mare lucru, decat cum spunea Zaharia mai sus, sa consultati un avocat. Este intradevar un abuz. X-(
Va pierde dreptul la somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
bvr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce metoda de incetare a cim trebuie aplicata pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? andreea_smadu andreea_smadu Am fost sunata de un reprezentant al firmei pentru care lucrez (mentionez ca patronul detine 2 firme cu acelasi profil iar eu figurez ca angajat la una din ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)
Angajatorul închide punctul de lucru și mă obligă să îmi dau demisia. cum pot beneficia de șomaj? simion dorina simion dorina Cum pot beneficia de somaj, daca angajatorul inchide punctul de lucru si ma obliga sa imi dau demisia (vezi toată discuția)