avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decl. 390?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decl. 390?

Buna ziua!
Am urmatorul caz: Eu achizitionez niste bunuri(prod.eletronice) de la un furnizor din Norvegia. Acesta imi emite factura pt produse. Eu mai departe vand produsele (fac alta factura cu adaos) la o firma in Italia. Marfa pleaca insa direct de la furnizorul meu din Norvegia la clientul meu din Italia, fara sa treaca si prin teritoriul romaniei. e un fel de triunghi....
Cum declaram...in 390? 300?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:09, 14 Mai 2010
e un fel de triunghi, dar nu este o operatiune treiunghiulara si nu pot fi aplicate masurile de simplificare deoarece norvegia nu este stat membru ue.

in acest caz, cine efectueaza transportul bunurilor conform contractului si cine actioneaza ca importator dpdv al tva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar dulcinica dulcinica Buna seara, Ma confrunt cu o situatie deosebita si delicata drept pentru care va rog sa ma ajutati, pentru ca nu vreau sa gresesc. O societate [b]A din ... (vezi toată discuția)
Este sau nu operatiune triunghiulara??? cristina_garea cristina_garea Firma mea B cumpara plante scutite de tva cf art 160 de la o firma din Romania A. Ulterior B vinde in Italia aceste plante catre C , doar ca marfa nu ... (vezi toată discuția)
Tva pt marfa di import LUIZAION LUIZAION cum inregistrez tva pt marfa din import destinata revanzarii? platesc tva la marfa + adaos comercial, e foarte mult (vezi toată discuția)