avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare - executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare - executare

Buna ziua,
daca ai o pedeapsa de 3 ani cu suspendare iar in alt proces iti vine alta de 4 cu executare cat stai la puscarie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:41, 16 Mai 2010
depinde la cat timp vine cea de 4 si mai ales pt ce.. daca e vb de recidiva, e una, daca e vb de culpa, e alta.
la doar 1 an. si da este recidiva, infractiuni comert electronic.
Se revoca suspendarea si se adauga la cea noua.
daca faptele sunt savarsite pana la condamnarea definitiva pentru vreuna din ele atunci se contopesc ramanand sa executati pedeapsa cea mai grea la care este posibil dar nu obligatoriu sa va fie aplicat si un spor . daca dupa ramanerea definitiva la pedeapsa de 3 ani ati savarsit o noua infractiune pentru care ati fost condamnat 4 ani atunci la cea de 4 ani se va adauga si cea de trei urmand sa executati 7 ani.
bineinteles ca nu veti executa in totalitate ci functie de comportament puteti beneficia de liberare conditionata.
din ce cred eu daca faptele nu ar fi fost concurente atunci instanta ar fi stiut de pedeapsa de 3 ani cu suspendare si v-ar fi dat-o direct prein adunare.
faceti cerere de contopire.
succes
Mai pe scurt... vreo 7 ani:(... atat este rezultanta, dar se poate cere liberarea conditionata chiar inainte de acest termen.
Se face aplicarea art 83 C.p., se revoca suspendarea conditionata, se dispune executarea in intregime a primei pedepse care nu se contopeste cu a doua.
Dar de unde stiti ca cea de-a doua este de 4 ani? Daca s-a pronuntat instanta pentru cea de-a doua, nu a venit "la pachet cu prima"?

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Poate fi pus in libertate??? monicacm monicacm buna seara, am revenit cu o alta intrebare.... o persoana arestata preventiv de aproximativ 2 luni, nu a fost eliberata pt ca ar putea \"contribui\" la ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor- nelamurire monicacm monicacm buna ziua....o persoana care are de executat o pedeapsa de 3 ani si 2 luni(primita cu suspendare)pt lovire si alte violente i se poate contopi pedeapsa ... (vezi toată discuția)