Sunt Administratorul unei Asociatii de Proprietari de la inceputul infiintarii acesteia.
Problema este ca avem in Asociatie mai multi proprietari care nu au achitat nimic de la infiintare desii au fost notificati de foarte multe ori (cu confirmare de primire), dar fara nici un rezultat.Am hotarat (presedintele, eu si comitetul executiv) de a face o cerere catre OCPI in vederea inscrierii unui privilegiu in favoarea asociatiei in gaza legii 230/2007 art.51.Am primit decizia de la OCPI, dar as dorii sa va intreb, in cazul in care nu vor plati intr-un termen dat de asociatie, comunicat printr-o notificare scrisa si primita de catre acestia, putem trece la executare silita?daca da, imi puteti spune si metoda?
Va multumesc anticipat.
Toata stima,
Buna ziua !
Puteti face acest lucru , deschizand o actiune de executare la judecatoria din raza de competenta. Puteti lua legatura cu un avocat in acest sens .
Cu stima !
1-Notificati debitorii,cu mandat de confirmare,cu termen concret de achitarea debitului restant ,concomitent cu instiintarea deciziei OCPI
2-Daca in termenul notificat ,debitorii nu inteleg sa isi asume responsabilitatea in directia achitarii/esalonarii platilor,deschideti actiune de executare la instanta responsabila
Dupa ce ati instituit privilegiul imobiliar, proprietarul mai are un termen de 15 zile (vedeti ca scrie pe acel privilegiu ce-l aveti de la OCPI) in care poate sa conteste acest privilegiu. Daca nu o face in acest timp privilegiul ramane definitiv.
Instituirea privilegiului nu-i permite proprietarului sa vanda apartamentul, sa-l ipotecheze sau sa-l greveze in vreun fel, desigur in relatiile oficiale unde i se solicita documente.
Nu puteti sa treceti la executare pe baza privilegiului. Aveti doar garantia ca nu poate proprietarul vinde.
Asociatia trebuie sa deschida actiune in instanta pentru recuperarea restantelor, penalizarilor si altor datorii ale proprietarului catre asociatie. La dosar veniti cu cererea, listele de plata, documentele asociatiei si anexati copia privilegiului imobiliar.
Deabia dupa obtinerea unei hotarari definitive a judecatoriei sau a tribunalului (in cazul cand proprietarul face recurs) se poate merge la executor pentru executare silita prin vanzarea apartamentului.
Dar, de obicei, restantierul plateste atunci ca vede privilegiul (ca primeste si el un exemplar acasa), cand vede citatia de la judecatorie.... Putini sunt care se incapataneaza si ajung la recurs si executare silita.
Buna,
Va multumesc frumos pentru atentia acordata.
Somatiile de plata au fost trimise, cu conformare de primire respectiv fax unde era cazul.
Speram ca nu vom ajunge in instanta, si vor achita dupe ce vor vedea decizia de la OCPI, iar in cazul in care se vor incapatana, vom proceda cum spunea dl.Adriantot.
O singura intrebare, in cazul in care, un debitor refuza primirea plicului cu notificarea, fara a face vreo mentiune dar notificarea a fost trimisa prin fax si am raportul scos de fax unde arata clar ca a fost trimis, se poate considera ca a luat la cunostinta?
Recuperare datorii
Gaellycus
O bancă, poate vinde un apartament ipotecat fară acordul asociaţiei de locatari?Debitorul la bancă are o datorie de 6.000 lei .Apartamentul a fost vÎndut ... (vezi toată discuția)