@marin maria
@280366
Pentru ca am trecut prin asemenea experiente, am expus in linkul de mai jos toate procedurile si cum se procedeaza pentru inscrierea privilegiului imobiliar in favoarea asociatiei de proprietari la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara care are birou in fiecare oras iar in Bucuresti in mai multe locatii, depinde de sectoare.
www.avocatnet.ro/content/for...
Precizez ca nu este necesara o sentinta in favoarea asociatiei, cine a spus asta nu vorbea in cunostinta de cauza. Privilegiul este o "acoperire" pentru asociatia de proprietari pentru ca imobilul sa nu fie executat de altii fara ca asociatia sa-si poata recupra debitele de la proprietar ori daca se realizeaza doar dupa ce exista o sentinta favorabila, poate ca deja o banca a executat deja imobilul si inscrierea privilegiului in acel moment este inutila. Eu am un proces care se rejudeca (dateaza din 2009) in desfasurare si am instituit deja privilegiul in favoarea asociatiei fara sa-mi ceara nimeni o sentinta judecatoreasca.
Costuri sunt, din pacate. Desi legea 230/2007 spune ca aceasta actiune este scutita de taxa de timbru, de la intrarea in vigoare a NCC, se taxeaza atat cererea (100 lei) pentru extras cat si instituirea privilegiului imobiliar in favoarea asociatiei (1% din valoare restanta a imobilului). Ca sa fiti pregatiti, eu n-am fost si a trebuit sa revin cu suma.
Sfatul meu, asigurati-va ca locatarii respectivi sunt proprietarii de drept, sa aveti numele complet al acestora (trebuie mentionati ambii soti in toate formularele) si procedati la instiuirea rapida a privilegiului.
Toate formularele se gasesc la birourile OCPI.
L.C.