avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat stagiar

Am urmatoarea intrebare : Am luat examenul de avocat stagiar in februarie. Este posibil ca absolvind I.N.P.P.A. sa se considere stagiu , iar examenul dat aici sa echivaleze cu examenul de definitivare ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ECONOMU , utilizator 23:54, 18 Mai 2010
Stimate Economu,
Conditie "sine qua non" pentru a deveni un avocat in tote sensurile este aceea de a studia si de a fi informat.
Informatiile pe care le ceri se gasesc pe site-ul institutului la sectiunea programe de studiu care spune:
Înscrierea la cursurile I.N.P.P.A. nu este obligatorie. În paralel continuă să funcţioneze forma clasică de pregătire, cu stagiu de 2 ani, încheiat cu examenul de definitivare în profesie.În prezent, cei care vor urma cursurile I.N.P.P.A. vor beneficia de susţinerea examenului de definitivat în cadrul Institutului, dobândind calitatea de avocat definitiv în urma promovării acestui examen. Pentru susţinerea examenului de definitivat se va percepe o taxă separată, conform procedurii obişnuite. În viitor, absolvirea cursurilor I.N.P.P.A. va echivala cu definitivarea în profesia de avocat, fără a mai fi nevoie de susţinerea examenului de definitivat, continuând însă să funcţioneze şi sistemul clasic de pregătire a avocaţilor stagiari.

Mult succes.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Am crezut ca poate exista posibilitatea ca , facand acest Institut , sa nu mai fie nevoie sa-mi caut tutore de stagiu. Adica sa-mi caut indrumator , sa ma alerge pe la toate cozile pe la arhive , asa cum se procedeaza cu stagiarii. Eu nu sunt asa tanar sa mai fac aceste alergari. Dreptul a fost cea de-a doua mea facutate. Am peste 40 de ani. Eu nu de examene ma feresc . Ci de tratamentul acordat stagiarilor de către indrumatorii lor. Daca totusi exista o posibilitate , va rog foarte mult sa mi-o comunicati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Obligativitate cursuri inppa Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva sigur daca sunt sau nu obligatorii studiile acelea pentru avocati stagiari la INPPA? Am citit legea avocatilor actualizata si ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)