avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii impozitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii impozitate?

Buna ziua

Am fost trimisa in somaj de angajator iar drepturile salariale mi-au fost puse pe card fara un stat de plata .Am primit cartea de munca si adeverinta de la angajator fara nici-o fise de lichidare.
Mentionez ca au spus ca in adeverinta emisa si depusa la somaj exista si salariul compesator
intrebare:
-valoarea salariului compensator se impoziteaza?
-daca consider ca baza de calcul este gresita in adeverinta pentru somaj ce pot solicita de la angajator
-Daca in perioada de soma gasesc un loc de munca ce avantaje are angajatorul


Multumesc
Cel mai recent răspuns: viky56 , utilizator 18:10, 19 Mai 2010
Cf Legii nr 76/2002:
Art. 84-3. - (1) Angajatorii care creează noi locuri de muncă şi care încadrează în muncă, pe locurile de muncă nou-create, şomeri aflaţi în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă pentru o perioadă de cel puţin 3 luni consecutive de la data înregistrării în evidenţa acestor agenţii beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 3 ani.
(2) Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor prevăzute la alin. (1) anterior termenului de 3 ani sunt obligaţi să restituie în totalitate agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare persoană încadrată în condiţiile alin. (1), plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, dacă încetarea acestora a avut loc din motivele prevăzute la art. 83 alin. (2).
(3) Nu beneficiază de măsura de stimulare prevăzută la alin. (1) angajatorii care într-o perioadă de un an anterioară datei încadrării în muncă în condiţiile alin. (1) au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate din categoria prevăzută la respectivul alineat.
Valoarea indicatorului social de referinta a fost stabilita de OUG nr. 126 / 2008 privind modificarea si completarea unor acte normative in vederea eliminarii legaturilor dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj si nivelul salariului de baza minim brut pe tara si al stabilitatii economiei.
Mai mult, firma angajatoare este scutita timps de 6 luni de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru angajatul respectiv.
Puteti afla mai multe accesind si site-ul Guvernului Romaniei.
Succes!
Daca nu v-au calculat corect , sesizati-i...daca nu rectifica, singura solutie este instanta.
In cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorul este obligat conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010 sa va dea 1 salariu compensatoriu. La acest salariu se opresc toate contributiile(contributiile de sanatate, somaj, pensii inclusiv impozit).
multumesc frumos de autor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer-facilitati 2012 psf psf Buna ziua. Ma intereseaza daca un angajator, care doreste sa incadreze in munca, cu CIM pe perioada nedeterminata si salar minim pe economie, o persoana in ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj florin_teodor florin_teodor Buna ziua, as dori sa stiu de ce avantaje beneficiez ca si SRL daca angajez o persoana care se afla in somaj cu contract de munca pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajator de someri cu varsta de 47 de ani ciobotaru elena ciobotaru elena Ce facilitati are un angajator care angajeaza pe cineva cu varsta de 47 de ani si este in somaj pana la sfarsitul lui iulie? (vezi toată discuția)