avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de retrocedare - legea 247/2005

* Nu este prima data cind autoritatile Administrative nu raspund cererilor inaintate de catre tatal meu spre Prefectura PH sau catre Primaria Cerasu - jud. PH. Ca urmare in Septembire 2006 am facut o sesizare catre Institutia "Avocatul Poporului" (vezi mai jos copia) plingindu-ma de faptul ca Primaria Cerasu nu emite o solutie de retrocedare la cererea depusa de conform legii 247/2005; iar sesizarea mea catre Prefectura Prahova, pe aceasta tema, a ramas fara raspuns.
** Ei bine ...dupa 6 luni de zile (dupa nenumarate insistente) "Avocatul poporului" recunoaste printr-o adresa ca nici demersurile lor nu au avut succes, adica nu pot obliga Prefectura PH sa raspunda la petitia mea.
*** Ce este de facut va intreb pe dvs ? Daca nici "Av. Poporului" nu are succes in demersurile sale atunci, eu un simplu cetatean ce sa mai fac ... ? Am fost chemat si am participat la intrunirea comisiei de retrocedare - com. Cerasu; PH - in data de 11.05.2005. Este posibil ca de atunci si pina in prezent sa nu se emita solutia de retrocedare la cerea depusa conferm legii 247 ?

**** Atasez copia scrisa a Memoriului depus la Prefectuar PH in 18.05.2006


Domnilor jurişti,
Subsemnatul ***** Emil, domiciliat în Mun. Ploieşti ****, jud. Prahova ; doresc să aduc în atenţia instituţiei ,,Avocatul poporului” următoarea mea nemulţumire legată de tergiversarea unui răspuns la Memoriul nr. L683/18.05.2006 depus de subsemnatul la Prefectura Prahova.
Problema expusă către Prefectura Prahova, o aduc pe scurt şi în atenţia dvs. domnilor jurişti, rugîndu-vă ca prin demersurile ce le puteţi face, să mă puteţi ajuta într-un mod concret. Aşadar:
I. Conform Legii 247/2005, ca moştenitor al bunicului meu, ****** Constantin, am depus la Primăria Ceraşu, jud. Prahova, cererea nr. 16/26.08.2005 pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenul agricol ce a aparţinut pînă în 1948 defunctului meu bunic.
II. În 9.05.2005 am fost invitat telefonic, de Primarul com. Ceraşu (Duca Dumitru), să particip, în data de 11.05.2005, la şedinţa Comisiei locale funciare - Ceraşu, în vederea soluţionării cereri mele de retrecedare.
III. Preşedintele Comisiei locale funciare – Ceraşu (Primarul) susţinut de consilierul juridic al Prefecturii Prahova, **********, nu mi-au dat nici o soluţie cererii mele nr. 16/26.08.2005.
IV. Pentru că nici pînă în prezent nu mai ştiu care este stadiul soluţionării cererilor mele de retrocedare depuse la Primăria Cerşu, jud. Prahova, în data de nr. 18.05.2006 am depus la Prefectura Prahova memoriul nr. L683 adresat “Comisiei Judeţene Prahova de aplicare a legilor proprietăţii” solicitînd cîteva lămuriri legate de terenurile ce le revendic pe raza com Ceraşu, jud. Prahova.
Pentru că pînă în prezent nu am primit un răspuns din partea Prefecturii Prahova, prin urmare apelez la Instituţia “Avocatul Poporului” astfel încît prin demersurile ce le poate întreprinde să pot primi un răspuns la memoriul meu nr. L683/18.05.2006 adresat “Comisiei Judeţene Prahova de aplicare a legilor proprietăţii”.
* vezi copia xerox ataşată prezentei - înregistrarea Memoriului la Prefectura Prahova

Domnilor jurişti, în speranţa soluţionării problemei expuse, vă mulţumesc pentru înţelegere.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:41, 17 Iunie 2007
nu stiu exact cum se dau aceste titluri...dar nu te-ai incadra pe aprobarea tacita? poti cere instantei de judecata sa ii oblige sa-ti raspunda
Mai intai ar fi trebuit sa apelezi la "institutia" instanteiB-)
In cazul in care Prefectura nu-ti raspunde cu privire la cererea ta intemeiata pe lg 247/2005, aveai la indemana plangerea impotriva acestui refuz la judecatorie, cu consecinta, bineinteles si a obligarii prefectului la eliberarea titlului.
Instantele sunt pline de astfel de litigii, daca te consoleaza....; s-au format chiar complete specializate in fond funciar.
Stai linistit ,nu esti singur in aceasta situatie,si eu am apelat pentru aceeasi problema la aceasta institutie-Avocatul Poporului-si sincer sa fiu imi este rusine de rusinea lor cum au raspuns.Coerenta ,profesionalism logica LIPSESC CU DESAVARSIRE din aceste raspunsuri.Dupa mine eu cred ca aceste institutii sunt create apararea intereselor si ilegalitatilor administratiilor publice si nicidecum pentru cetatean.
Avocatul POPORULUI mare lucru NU poate face; e de forma adesea ...prin demersurile ce la fac ei primesti un raspuns de la Institutia Administrativa ce o raclami ..DAR raspunsul primit e de FORMA; Institutia ce ai reclamato iti raspunde aiurea = "balarii" ; tergiversari = adica te duce cu vorba nerezolvindu-ti NIMIC dar pentru ca ti-a raspuns AVOCATUL POPORULUI si-a incheiat menirea si ...ATIT = SFIRSIT = NIMIC

Dupa un an de zile (de la inregistrarea unui memoriu la Prefectura Prahova) dupa interveniile "Avocatului Poporului" mi-a raspuns Prefectura Prahova: Ca cererea mea este in curs de solutionare: identificarea celora ce-mi ocupa terenul; etc = TERGIVERSARI
Cert e ca EI (Autoritatile=Statul Roman) nu au nici un fel de act care sa justifice modul in care STATUL (comunistii) a preluat propietatile Bunicului meu. Mentionez ca zona fiin colinar-montana = NU a fost cooperativizata ... iar preluarea proprietatilor s-a facut faptic prin ABUZUL de PUTERE al revolutionarilor Comunisti (S-a intrat cu arme la Bunicu in casa si acesta - sa nu semnze - a fugit pe gem cu focuri de arma pe urme ; a fugit si dus a fost = a lucrat zilier sa-si cistige existenta - in Busteni/Prahova).

Cam atit ...daca nu ai forta financiara sau politica SANSELE sunt NULE pentru recuperarea PROPRIETATILOR. Legile l-au facut ei (fortosii in politica sau bani) pentu as recupera ei ???

Numai bine
"Cert e ca EI (Autoritatile=Statul Roman) nu au nici un fel de act care sa justifice modul in care STATUL (comunistii) a preluat propietatile Bunicului meu."
Si-atunci cum ar putea sa retrocedeze ceva ce nu au?

Alte discuții în legătură

La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la retrocedare? dan.topor dan.topor Buna ziua! Am o mare nelamurire. Tata a depus o cerere de retrocedare a unor terenuri mostenite in anul 2000, in baza legii nr. 1/2000. Raspunsul afisat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. retrocedare. (urgenta!) piaran piaran Buna ziua! Bunicul meu a mostenit in 1957 un teren in Sacele, jud. Brasov de la mama sa intabulandu-si dreptul de proprietate. In anii ’60 terenul ... (vezi toată discuția)