avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren extravilan

Am cumparat in 2001 un teren de 1ha(extravilan) in baza unei conventii(intre mine si vanzator)in prezenta a 2 martori;as dori sa ma intabulez,deoarece vanzatorul incepe sa se razgandeasca,cum ca a cerut prea putini bani.Care ar fi procedura?Exista vreo diferenta la intabulare pt. teren extravilan(comparativ cu cel intravilan)?
Cel mai recent răspuns: lili ticala , utilizator 18:19, 16 Mai 2010
Pana nu veti incheia contractul de vanzare-cumparare in forma autentica (la notar), nu puteti intabula in nici un fel... iar ca sa puteti incheia contractul de c-v trebuie ca, mai intai, vanzatorul terenului sa-l intabuleze pe numele sau, urmand ca notarul sa solicite un extras de carte funciara...
Desigur, mai aveti posibilitatea introducerii unei actiuni in instanta pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare...Oricum, pana nu veti avea un act valabil de proprietate pentru teren, nu puteti intabula pe numele dvs.
Pana la intabulare va trebui sa va dobanditi titlul de proprietate, respectiv contract de vanzare-cumparare. Dupa accea, totul e simplu, va adresati unui expert cadastru care va va efectua si intabularea.
Acest teren figureaza doar in registru agricol in numele meu(atunci ne-am prezentat la primarie atat eu cat si vanzatorul si l-am inregistrat),am titlu de proprietate eliberat din 1998,dar mi s-a spus ca titlul nu poate fi modificat,odata ce ulterior eliberarii am cumparat alt teren.
Cel putin pe mine, m-ati pierdut pe drum...ori ati cumparat terenul prin act cu martori in 2001, ori aveti titlu de proprietate pe el din 1998, ori ce????
Daca ati cumparat cu hartie de mana si martori, indiferent ca este reren intravilan sau extravilan, nu puteti intabula pana nu aveti act de vanzare-cumparare in forma autentica, incheiat la notariat. Ori hotarare judecatoreasca... (chiar daca, in registrul agricol, respectivul teren figureaza pe numele dvs.)
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
Kyandra, moderator
Poate ca nu am fost suficient de explicita:terenul l-am cumparat in 2001 prin conventie privata cu 2 martori,iar titlul de proprietate il am din 1998,dar pe celelalte terenuri pe care le mai am....dar chiar si asa cu conventie si daca la registru agricol figureaza in mumele meu,daca vanzatorul vrea sa ia terenul inapoi,pe motiv ca l-a vandut prea ieftin, poate?!

Alte discuții în legătură

In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . pe titlul ... Georgeta Hriscu Georgeta Hriscu In anul 2010 am cumparat cu acte notariale un teren . Pe titlul de proprietate scria ca acel teren este situat in extravilan. In realitate era un loc de casa ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)