avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de penalitati la contracte com.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de penalitati la contracte com.

Buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati intro problema.Vom cumpara in leasing un utilaj, avem un contract de vanzare-cumparare, incheiat intre vanzator, cumparator-Leasing si utilizator-SC X.Vanzatorul trebuia sa ne livreze utilajul in termen de 60 de zile de la plata avansului,cea ce nu a facut inca, au trecut 65 de zile.In contract este un art. in care se specifica ca daca vanzatorul nu va livra utilajul in 60 de zile va plati penalitati de intarziere 0.25% din valoarea contractului41000 euro (TVA inclus), pe zi de intarziere, penalitatile vor fi facturate vanzat. de utilizator.
Pt aceste panalitati cum se procedeaza se emite factura care nu va fi purtatoare de TVA cfm CF art 137,aceste venituri sunt venituri neimpozabile?
Factura se face in euro sau in lei,se calculeaza la pretul contractului fara TVA?
Cel mai recent răspuns: luciapap , utilizator 16:26, 20 Iunie 2010
Suma din contul 7581 intra in cifra de afaceri?
Multumesc.
In cifra de afaceri intra rulajul ct 701-708,7411 si 766 ( la soc de leasing).
Am primit factura de penalitati de la societatea x pe care scrie refuz la plata.Acuma directorul vrea sa renunte sa-l dea in judecata, vrea sa storneze factura.Putem sa stornam factura ? Specific ca soc x a returnat factura .
Nu este o problema ca in declaratia 394 la noi va fi factura odata cu +,iar apoi cu -iar la soc x nu este de loc factura?
Multumesc.
Daca data emiterii facturii este din luna mai si nu ati inchis inca luna , puteti anula acea factura , dvs avand toate cele 3 exemplare .
Daca insa , factura este dintr-o luna inchisa , nu aveti alta solutie decit sa emiteti factura de stornare si ambele exemplare sa le dati firmei X , pentru ca si dansii sa aiba aceeasi evidenta .
Pe factura de stornare sa aveti grija sa semneze si stampileze firma X pentru conformitatea primirii .
Cand ati intrebat daca suma din 7581 intra in cifra de afaceri , la ce v-ati gandit ?
Directorul este nehotarat, ba ca merge mai departe, ba ca renunta,se poate anula factura daca pe ea scrie "refuz" (originalul facturii a fost returnata si scrie pe ea refuz)?
Cand am intrebat de cifra de afaceri m-am referit daca valorea ct 7581 este inclusa in C.A
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 35000 e neplatitor tva Daniela1974 Daniela1974 Am o societate neplatitoare de TVA cu activitate de baza intretinere corporala si activitate accesorie declarata prin act constitutiv inchirierea si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare penalitati ROXANA MARIANA ENACHE ROXANA MARIANA ENACHE cum inregistrez penalitatile taiate unui client ? (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere florina123 florina123 Societatea noastra este microintreprindere sub 65000 de euro, are contract de prestari servicii cu o alta sc. Societatea respectiva are penalitati de ... (vezi toată discuția)