avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare TVA

Mi-am cumparat un imobil pe firma (din motive personale, pentru ca doar asa reuseam sa iau un credit). Am platit un pret pe el, dar si TVA de19%, care, mi s-a spus ca-l voi recupera de a stat. In ce conditii mi se poate ramburas TVA-ul, tinand cont de faptul ca este de 10000 euro si mi-ar prinde foarte bine sa-mi platesc o parte din rate. Mentionez ca anul acesta am facut achizitia, firma este SRL in domeniul medical (fiind medic) si ca si venit pe firma am trecut contractele de colaborare care pana atunci erau pe PFI. VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:11, 16 Mai 2010
In primul rand, ca sa cereti rambursare de TVA, ar trebui sa fiti platitor de TVA.
Daca sunteti platitor de TVA si valoarea din 4424 depaseste suma de 5000 lei, puteti cere rambursare la decontul urmator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
Cornelia Tulpan, Contabil
din cate-mi dau eu seama dvs. prestati servicii scutite fara drept de deducere a taxei pe valoare adaugata si prin urmare nu aveti drept de deducere a tva, deci nu puteti cere rambursarea.

cabinetele medicale, indiferent de forma de organizare, nu devin platitoare de tva, deoarece presteaza servicii scutite de tva.
ada stefan a scris:
Mi-am cumparat un imobil pe firma (din motive personale, pentru ca doar asa reuseam sa iau un credit). Am platit un pret pe el, dar si TVA de19%, care, mi s-a spus ca-l voi recupera de a stat. [...] firma este SRL in domeniul medical (fiind medic) [...]. VA multumesc.


In Codul Fiscal avem:
ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării

(1) Următoarele operaţiuni de interes general sunt scutite de taxă:
a) spitalizarea, îngrijirile medicale şi operaţiunile strâns legate de acestea, desfăşurate de unităţi autorizate pentru astfel de activităţi, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sănătate rurale sau urbane, dispensare, cabinete şi laboratoare medicale, centre de îngrijire medicală şi de diagnostic, baze de tratament şi recuperare, staţii de salvare şi alte unităţi autorizate să desfăşoare astfel de activităţi;
[...]


Deci, dvs. nu intrati in sfera de aplicare a TVA si, ca urmare, nu deduceti TVA chiar daca l-ati platit la furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva manybet manybet Buna ziua , va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema am contractat un credit de investiti de la banca X in contractu de credit am o clauza in care mi se ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical privat adrioana adrioana Buna seara.As dori sa stiu daca un cabinet medical privat nou infiintat este obligat sa se declare platitor sau neplatitor de TVA si in ce masura ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva calinp calinp Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele: O firma platitoare de TVA face o investitie in ultimii trei ani - pensiune -pe final Are cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)