avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,

Am si eu problema urmatoare:
Dupa moartea bunicilor tatal meu si surorile lui au facut succesiunea unui pamant.
La cativa ani dupa succesiune surorile si-au donat fiecare partea tatalui meu, asta in 1996.
Acum tatal meu a a facut actiune in constatare si in loc de 600 de mp (atata a declarat bunicii mei) acum avem 1300, care de fapt este suprafata reala a pamantului.
Tatal meu a facut cartea funciara pe noua suprafata si mi-a trecut mie si fratelui meu prin act de vanzare-cumparare.
Acum cativa ani o sora a tatalui meu a decedat.
Acum o fica a unei surori a tatalui meu (care a si-a donat partea in 1996) ne tot ameninta ca o sa redeschida succesiunea.
Intrebarea este daca poate sa o faca ( pe tot pamantul sau doar diferenta capatata prin actiunea in constatare ) ???
Si ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ?
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: adrian30 , utilizator 09:45, 17 Mai 2010
Nu mai poate redeschide succesiunea si nici solicita revocarea donatiei asa ca stati linistit
O sora a decedat (Maria) insa fica altei surori (Angela) a tatalui care traieste spune ca o sa redeschida succesiunea. Acum are si procura de a actiona in numele mamai ei (Angela).
Si in acest caz raspunsul este acelasi ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Succesiune m1rcea m1rcea Buna ziua, As dori un sfat privind o succesiune. Tatal a decedat anul trecut. Bunica din partea tatalui traieste. Tatal are o sora. Sora acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Succesiune maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, bunicul meu a murit in 2006 iar bunica in 2012 ian. Au 2 mostenitori tata si sora lui. au de impartit o casa de paianta de 30 mp, curtea de 600 mp ... (vezi toată discuția)