avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Termen de judecatã la Ordonanțã ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Termen de judecatã la Ordonanțã președințialã

Ordonanță președințială (în recurs) de reintegrare în spațiu în timpul procesului de divorț aflat în apel. Între timp apelul s-a finalizat, s-a dat decizia tribunalului și a trecut și termenul de recurs. Peste două săptămâni este termen la ordonanță, pentru care eu am depus foarte multe și concludente (cred eu) înscrisuri. Ce se va întâmpla, dat fiind că s-a terminat practic procesul de divorț, iar partajul nu a fost declanșat? Mai am vreo șansă să continui sau pur și simplu mi se va spune că nu mai poate continua din pricina lipsei unui proces pe fond? Mai are rost să mă prezint la proces, sau e pierdere de bani și timp?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:06, 17 Mai 2010
V-am mai raspuns la aceasta intrebare.
Pentru promovarea unei actiuni pe calea ordonantei, trebuie sa faceti dovada actiunii pe fond.
Mulțumesc pentru răspuns, dar acum am descris contextul mai detaliat decât data trecută. Adică, ordonanța a fost începută în timpul unui proces, iar acum procesul nu mai există. Întrebam, la modul concret ce se va întâmpla la prima ședință de la ordonanță și dacă are sens să mă prezint acolo.
Se poate si fara existenta unui proces deschis.

Dar in cazul dvs divortul nu avea legatura directa cu ordonanta.
Ordonanta este o actiune ce are efecte limitate in timp. din moment ce nu mai aveti dosar de fond , nu mai indepliniti acesta conditie. Puteti sa promovati alta , daca aveti partaj
Nu divortul constituia fondul cauzei.
Ar ajuta existenta unui proces de partaj, dar nu este relevant nici ca s_a terminat divortul si nici ca nu exista partaj deschis.
Recursul se va judeca.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Ordonanțã președințialã între douã procese Cristian Marian Cristian Marian Ordonanță președințială de reintegrare în spațiu în recurs. Procesul de divorț în apel s-a încheiat, iar partea adversă nu a ... (vezi toată discuția)
Ordonanța președințială în timpul apelului cristian damian cristian damian În condițiile în care partea adversă a făcut apel pentru procesul de divorț, iar eu am custodia copilului pot cere o ordonanță ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)