În condițiile în care partea adversă a făcut apel pentru procesul de divorț, iar eu am custodia copilului pot cere o ordonanță președințială de reintegrare în spațiu? Menționez că avem un apartament de 3 camere și o garsonieră, proprietate comună. Eu și copilul avem garsoniera, iar mama copilului apartamentul. Credeți că s-ar putea face o mică inversiune printro-o ordonanță, astfel încât eu și copilul să stăm în apartament, iar mama copilului să stea în garsonieră? Până se va face partajul, firește. Mulțumesc!
Buna ziua !
Conditiile de admisibilitate a cererii de ordonanta presedintiala care sunt urmatoarele:
-urgenta masurii solicitate, aceasta va fi apreciata de catre instanta in raport cu situatia existenta in momentul judecarii cererii de ordonanta presedintiala.
-nesolutionarea (neprejudecarea) fondului cauzei, aceasta inseamna ca masura luata sa nu prejudece fondul dreptului. În solutionarea unei cereri de ordonanta presedintiala, instanta nu analizeaza fondul dreptului discutat de parti.
Avand in vedere cele prezentate consider ca este greu de crezut ca vi se aproba o asemenea solicitare.
Cu stima !
Vă mulțumesc pentru răspuns. Deci, să înțeleg că sunt cele mai mari șanse ca instanța să considere corect și normal ca eu și minorul să rămân în continuare într-o singură cameră a garsonierei, iar fosta soție să se lăfăie singură în apartament de 3 camere, zonă rezidențială. În condițiile în care minora are 16 ani, iar eu sunt tatăl ei, adică suntem de sex diferit.
Introduceti urgent cerere de partaj.la acest aputeti formula ordonata presedentiala justificand urgenta( argumentul oferit este destul de solid dar ar trebui sa fie gasite si altele..) .Ar fi bine sa apalati la un avocat.
Multumesc. Este însă o mică problemă. Două mai exact.
1. Nu știu dacă cererea de partaj se poate face cât timp dosarul de divorț este în apel.
2. Cererea de partaj m-ar costa cam 100 de milioane, iar salariul meu lunar este de 1780 roni.
Cererea de partaj se putea face chiar si odata cu divortul, prin urmare se poate face si acum.
Din pacate asta e legea, nu va pot spune altceva privitor la taxa de timbu.