avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedentiala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedentiala ...

Cum ,unde si ce taxe trebuiesc achitate pentru o ordonanta presedentiala data impotriva fostului sot cu care sunt in partaj ,pentru a nu mai aduce prejudicii locuintei comune.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:32, 23 Noiembrie 2009
Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului.
Conditiile de admisibilitate a cererii de ordonanta presedintiala sunt urmatoarele:
1.urgenta masurii solicitate, aceasta va fi apreciata de catre instanta in raport cu situatia existenta in momentul judecarii cererii de ordonanta presedintiala.
2.nesolutionarea (neprejudecarea) fondului cauzei, aceasta inseamna ca masura luata sa nu prejudece fondul dreptului.
Taxa de timbru 10lei+timbru judiciar
Va multumesc pentru raspunsul promt ,si as vrea sa stiu cu aproximatie la ce valoare se ridica timbrul judiciar...
In conditiile in care el(fostul sot ) are ordonanta presidentiala data, eu o pot ataca ? cat timp este valabila ? pot da si eu una la randul meu ? Va multumesc anticipat!
Daca va referiti la recurs termenul este de 5 zile de la pronuntare daca partile au fost prezente la judecata.
Trebuie sa motivati si recursul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)
Ordonanța președințială în timpul apelului cristian damian cristian damian În condițiile în care partea adversă a făcut apel pentru procesul de divorț, iar eu am custodia copilului pot cere o ordonanță ... (vezi toată discuția)