avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Termen de judecatã la Ordonanțã ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Termen de judecatã la Ordonanțã președințialã

Ordonanță președințială (în recurs) de reintegrare în spațiu în timpul procesului de divorț aflat în apel. Între timp apelul s-a finalizat, s-a dat decizia tribunalului și a trecut și termenul de recurs. Peste două săptămâni este termen la ordonanță, pentru care eu am depus foarte multe și concludente (cred eu) înscrisuri. Ce se va întâmpla, dat fiind că s-a terminat practic procesul de divorț, iar partajul nu a fost declanșat? Mai am vreo șansă să continui sau pur și simplu mi se va spune că nu mai poate continua din pricina lipsei unui proces pe fond? Mai are rost să mă prezint la proces, sau e pierdere de bani și timp?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:06, 17 Mai 2010
Mulțumesc domnule avocat Lasconschi
Ca întotdeauna am totală încredere în sfaturile dumneavoastră, foarte laconice, dar convingătoare. Și domnișoarei Antoanela îi mulțumesc pentru răspuns.
Deși legile nu-i musai să aibă logică și nici magistrații, ar fi revoltător ca acest proces să se oprească aici. Adică eu și copilul care mi-a fost încredințat stăm în chirie, iar fosta soție se lăfăie într-un apartament cu 3 camere, în condițiile în care a schimbat yala la usă și eu nu mai am acces acolo, iar conviețuirea ei cu copilul este imposibilă. Și toate acestea să nu aibă absolut nicio relevanță, numai pentru că ne-am lovit de un artificiu juridic. Domnișoara Antoanela spune că poate fi promovată o altă ordonanța după deschiderea partajului. Pentru partaj eu trebuie să scot 100 de milioane. Dacă nu am acești bani înseamnă că rămân cu copilul pe drumuri la infinit?
Eu sper sa nu aveti probleme.
Totusi depinde si cum s-a formulat actiunea.
Insa nu este musai sa existe si un proces care sa se judece pe fond.
Am incredere in magistrati ca nu vor gresi in aceasta chestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanțã președințialã între douã procese Cristian Marian Cristian Marian Ordonanță președințială de reintegrare în spațiu în recurs. Procesul de divorț în apel s-a încheiat, iar partea adversă nu a ... (vezi toată discuția)
Ordonanța președințială în timpul apelului cristian damian cristian damian În condițiile în care partea adversă a făcut apel pentru procesul de divorț, iar eu am custodia copilului pot cere o ordonanță ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)