Cum se formuleaza o plangere penala impotriva unei persoane care conducea un autoturism fara permis si a accidentat o persoana pe trecerea de pietoni, provocandu-i o fractura la nivelul bratului stang, ce a necesitat operatie,12 zile spitalizare si probabil 90 de zile concediu medical (probabil- deoarece, pers respectiva, doar ce a iesit din spital) ?
Mentionez ca persoana care a provocat accidentul nu s-a interesat de starea victimei cat a fost internata in spital.
formulati o plangere penala impotriva persoanei vinovate pe care o puteti inregistra ori la politie ori la parchet. Plangerea trebuie sa cuprinda datele de identificare ale dvs. precum si ale persoanei care se face vinovata de producerea accidentului, descrierea faptei, indicarea eventualelor pretentii, data evenimentului si semnatura.
Multa bafta!
mi-e greu sa cred ca fiind un accident cu victime nu a fost anuntata politia.
daca a fost sesizata politia atunci aceasta a si intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.
daca nu a fost sesizata politia la momentul respectiv atunci aveti posibilitatea ca in termen de 60 zile da la data la care partea vatamata a stiut cine este faptuitorul sa introduceti plangere la instanta de judecata si faptul ca nu a anuntat accidentul ar atarna si mai greu pentru respectivul.
succes
daca politia era chiar la locul accidentului(si vorbim aici de cei de la serviciul circulatie) atunci dansii au si intocmit dosar penal pe numele faptuitorului.
daca nu atunci :
codul de procedura penala prevede:
art 279 - Organele carora li se adreseaza plangerea
Punerea in miscare a actiunii penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara astfel de plangere.
Plangerea prealabila se adreseaza organului de cercetare penala sau procurorului, potrivit legii.
Art. 283 - Continutul plangerii
Plangerea trebuie sa cuprinda descrierea faptei, indicarea autorului, aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor, precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si, atunci cand este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
Art. 284 - Termenul de introducere a plangerii
In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Cand persoana vatamata este un minor sau un incapabil, termenul de 2 luni curge de la data cand persoana indreptatita a reclama a stiut cine este faptuitorul.
Art. 285 - Plangerea gresit indreptata
Plangerea prealabila gresit indreptata la organul de urmarire penala sau la instanta de judecata se trimite organului competent. In aceste cazuri, plangerea se considera valabila, daca a fost introdusa in termen la organul necompetent.
Amenintare
Sandy11
Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit.
Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)