avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... preluare contract leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

preluare contract leasing

buna ziua.se poate prelua un contract de leasing auto de la utilizator, fara a aprobarea firmei de leasing? ce alta cale legala exista?

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:52, 16 Mai 2010
Incheieati urmatoarea conventie intre utilizatorul din contractul de leasing si utilizatorul actual:
CONVENTIE DE UTILIZARE A AUTOVEHICULULUI
NR. _____/___________( data primei plati)

Partile

S.C. ________ SRL, cu sediul in…..(toate datele) legal reprezentata de….., in calitate de utilizator( calitatea din contractul de leasing)

Si
++++++++…toate datele de identificare in calitate de utilizator actual

Au incheiat prezenta conventie in scopul utilizarii de catre d-l …..a autoturismului ____( toate datele de identificare …ce face obiectul contractului de leasing nr….., avand ca efect final achizitionarea de catre acesta a autoturismului mentionat, respectand urmatoarele conditii:

• Utilizatorul actual va plati toate ratele aferente contractului de leasing, ce trebuiau achitate de utilizator , incepand cu data semnarii prezentei conventii , pana la achitarea integrala.
• Utilizatorul actual va suporta costul pieselor de schimb, daca situatia o impune
• Utilizatorul actual va suporta costul rovignetei, a asigurarilor casco si RCA si altor taxe ce vor fi percepute ca urmare a utilizarii autoturismului
• utilizator se obliga sa transfere dreptul de proprietate la expirarea contractului de leasing.

Prezenta conventie s-a incheiat in doua exemplare originale cate unul pentru fiecare parte, la sediul (utilizatorului). La semnarea conventiei partile au predate/au primit actele necesare utilizarii autoturismului, cheia si autoturismul.

( calitatea) Utilizator actual
utilizator ________
O astfel de conventie intre parti nu este opozabila si firmei de leasing.
Aceasta va factura in continuare vechiului utilizator si nu va lua in considerare nici o cesiune a contractului fara acordul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)
Deduceri rca, casco, revizii, impozit local ale auto pe pfi cu contract de comodat catre pf? sanien sanien Buna ziua, As dori sa rog comunitatea pentru un raspuns la aceasta situatie: Logodnica are un PFI (medic). Pe PFI este achizitionat un autoturism (masina ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casco - leasing gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am terminat recent leasingul la un autoturism ... pe 16.01.2012 mi s-a facut transferul de proprietate. Polita Casco mi-a ... (vezi toată discuția)