Numele meu este Cristescu Mircea,locuiesc in Comuna Leordeni/Arges.
Am cateva nelamuriri si de mai bine de un an nu le gasesc raspunsul.
Beneficiez de indemnizatia de insotitor,insa aproape niciodata indemnizatia nu am luat-o la fel,anume,fie mi s-au dat 450 lei,fie 350 sau 360 lei.
De pilda pe luna aprilie mi s-au dat doar 350 lei,iar pe luna mai 360 lei.
As dori sa stiu de unde se plateste aceasta indemnizatie,din bugetul local al unei primarii,sau din alta parte,si care este suma care este considerata indemnizatie de insotitor.
Mentionez ca sunt persoana seropozitiva,grad grav si nu am optat pentru angajarea unui insotitor deoarece locuiesc cu mama,asadar acel salariu/indemnizatie de insotitor o iau eu,iar banii ii dau mamei.
Va rog din tot sufletul sa ma ajute cineva sa aflu un raspuns la intrebarile mele,deoarece,am intalnit persoane care beneficiaza de aceasta indemnizatie de insotitor care mi-au spus ca ar fi trebuit sa iau cel putin 500 lei lunar.
Prefer insa un raspuns avizat.
Va multumesc!
Sumele sunt suportate de catre Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului judetene,pe baza documentelor justificative
Referitor la variatiile sumelor primite,raspuns competent puteti primi numai de la serviciul care a dispus indemnizatia
Nu stiu cum se face ca,de doua ori am expus pe net doua probleme diferite,si de fiecare data am primit raspunsuri eronate,in necunostinta de cauza!
Initial,chiar am crezut ce mi-ati scris anume,ca salariul de insotitor vine de la directia generala de asistenta sociala si protectia copilului.
Conform raspunsului dumneavoastra,ar fi-nsemnat ca cineva din primaria Leordeni sa-mi opreasca din indemnizatie,dandu-mi mai putin.
Numai ca,mi-am zis in sine ca decat sa merg la primarie si sa fac pe detectivul sau sa ma rafuiesc cu nu stiu ce persoane,am dat telefon,chiar in urma cu cateva mine,la d.g.a.s.p. si iata ce aflu :
Indemnizatiile de insotitor nu au fost nicodata suportate integral de d.g.a.s.p.,ci de ambele institutii,respectiv primarie-d.g.a.s.p.,iar asta s-a-ntamplat pana in anul 2000,cand d.g.a.s.p.,din lipsa de fonduri,a hotarat sa nu mai participe cu nicio suma,aceasta sarcina ramanand exclusiv in spinarea primariei.
Asadar,pe viitor,cand veti mai fi intrebata,veti sti sa dati raspunsul corect!
Atat salariul asistentului personal cat si indemnizatia acordata persoanei incadrate in gradul I de handicap grav, cu insotitor, care, din diferite motive, nu-si poate angaja un asistent, sunt platite de la bugetaul local si, doar in masura in care acesta nu are suficiente fonduri, se solicita suplimentari de bani de la DGASPC.:
Legea 448/2006Art. 40. — (1) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa prevada si sa garanteze in bugetul local sumele necesare din care se suporta salarizarea, precum si celelalte drepturi cuvenite asistentului personal, potrivit legii.
Art. 43. — (1) Indemnizatia lunara prevazuta la art. 42 alin. (4) este in cuantum egal cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii din unitatile de asistenta sociala din sectorul bugetar, altele decat cele cu paturi.
(2) Plata indemnizatiei lunare se asigura de primariile in a caror raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap grav.
Indemnizatia este egala cu salariul net al asistentului social cu studii medii, debutant, care este in cuantum brut de 705 RON. La un calcul simplu, rezulta ca trebuia sa primiti lunar 534 RON.