avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare teren

In urma unei hotarari judecatorest pentru iesire din indiviziune sunt 4 loturi de teren. Am posibilitatea sa cumpar un lot daca acesta inca nu este intabulat.. sa cumpar sau sa primesc prin donatie drepturile asupra acelui teren? Macar un precontract se poate face si apoi sa se faca demersurile pentru intabulare? Cu acesti proprietari se discuta cam greu, sunt cam dificili si as dori varianta cea mai rapida...
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 14:35, 18 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt. raspuns.
Pentru a nu avea nici u risc trebuie sa aveti mare grija ce se stipuleaza in antecontractul de vanzare cumparare.
De exemplu, va trebui sa specificati, daca inaintati doar un avans, momentul pana la care se face plata integrala a pretului si momentul pana la care se va intabula terenul, urmand sa intocmiti actul de vanzare-cumparare la notar.
Este de evitat a se mentiona de ex. clauza conform careia daca vanzatorul-promitent nu isi executa obligatia va pierde avansul.....
De ce spun asta?..Pentru ca in eventualitatea ca vanzatorul-promitent nu isi intabuleaza terenul si refuza incheierea actul de vanzare ulterior puteti promova o actiune in instanta prin care sa solititati sa se pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Cu stima, Av. Tonica Daniela
Actele notariale se pot face oriunde in Romania sau doar in localitatea unde-i terenul?
Oriunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare pentru un teren in indiviziune cezarad cezarad Vreau sa cumpar un teren de la o persoana care a avut mai multe suprafete de teren impreuna cu sotia sa, care a decedat recent. Tinand cont ca persoana care ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,am nevoie de ajutor ptr a lumuri o problema.in anul 1996 tatal mea mi-a donat 7500mp teren arabil,el ramanand cu 1500mp.in anul 2005 vinde acest ... (vezi toată discuția)