avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum sa fac sa vand, cesionez sau desfiintez firma a ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum sa fac sa vand, cesionez sau desfiintez firma a carui administrator unic sunt ?

Sunt administrator unic al unui SRL inregistrat din 1993 si m-ar interesa ce trebuie sa fac sa vand,cesionez ,suspend sau desfiintez aceasta firma . Figurez la data intrebarii cu datorii la stat de 6000-7000 lei ( impozitul minim pe care n-am avut de unde sa-l platesc pana acum , de la ,,infiintarea " lui ) . Nemaiavand venituri ca in anii trecuti , actualmente firma nu face dacat sa acumuleze datorii la stat .( as vrea sa ,,scap" de firma si sa-mi fac un I .I. , activitatea noastra fiind si asa sezoniera .... ) Ce solutii exista pentru mine in acest moment ...?
Cel mai recent răspuns: adriancozma , utilizator 14:09, 17 Mai 2010
Suspendarea este aprobata in momentul in care nu aveti datorii. Gasiti cumparator, dar e mai greu.
Puteti suspenda activitatea la Registrul Comertului si depune declaratiile cu impozitul forfetar pe "zero". Asta in situatia in care firma nu este declarata inactiva de catre Administratia Financiara si o puteti lasa asa, se radiaza din Registrul Comertului .
[ link extern ]
Cititi la Articolul 83.

Este valabil doar in situatia in care firma nu apare cu datorii in evidentele Administratiei Financiare.
~ Conținut șters la cerere ~
...bun si daca chiar nu am bani sa platesc impozitul minim din urma pana astazi , asta inseamna ca raman nolens volens in captivitate , adica nici nu produc nimic , nu am venituri ca nu am clienti dar trebuie sa acumulez in continuare datorii la stat... ? Trebuie sa existe o solutie pentru asta ....ma gandesc...Nui se poate sa nu existe vreo solutie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Societate fara activitate - impozit forfetar narcisa07 narcisa07 Am si eu o intrebare: am o societate (SRL) care de 3 ani nu are activitate dar nu am declarat-o suspendata, sunt asociat cu 10% si administarator, i-am depus ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin si datorie la stat..... brokesoul22 brokesoul22 una ziua, Imi cer scuze ptr. deranj, dar am si eu 2 -3 nelamuriri daca ma puteti ajuta: Am avut un srl deschis de 3 luni A4a am suspendat activitatea la ... (vezi toată discuția)