sunt in curs de obtinere a autorizatiei de infiintare a unei intreprinderi individuale si nu stiu cum voi proceda cu cartea mea de munca. trebuie sa inchei un contract cu ITM in aceasta privinta?
Confirm cele spuse de domnul Crisv, incheierea contractului cu casa de pensii presupune ca veti cotiza lunar ceea ce inseamna ca veti beneficia de vechime.
pentru un angajat trebuie sa inregistrez eu personal cim la ITM?
Da.
locul meu de munca actual se desfiinteaza, pot beneficia de somaj daca infiintez intrep.individuala?
Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat salariul de baza minim brut pe tara garantat an plata;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca an a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
Acest subiect s-a mai discutat si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Numai bine