avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj si alte venituri?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj si alte venituri?

La firma unde lucrez eu se fac restructurari si de pe 1 septembrie probabil ca voi intra in somaj. Pe langa serviciul acesta eu am un contract de agent cu la o firma de asigurari, (adica cand am timp liber inchei polite de asigurare) . Ma afecteaza acest lucru la somaj? Adica se poate ca din cauza ca sunt am un contract de agent de asigurari sa nu beneficiez de somaj? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent!!!!
Cel mai recent răspuns: Neea_86 , utilizator 13:42, 23 Iulie 2011
Beneficiati de indemnizaţie de şomaj dacã îndepliniti cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndepliniti condiţiile de pensionare, conform legii;
d) suneti înregistrata la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã în a carei rază teritorială aveti domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă ati avut ultimul loc de muncã ori tiu realizat venituri în acea localitate.

Prin urmare, valoarea acelor venituri nu trebuie sa fie mai mare decat cuantumul indicatorului social de referinta in vigoare . In prezent, acesta are o valoare de 500 lei.
Multumesc frumos pentru ca m-ati lamurit!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de indemnizatie de somaj daca: _adi_ _adi_ Sunt fericitul posesor al hartii trimise prin posta de la intreprinderea la care am lucrat in ultimii 25 de ani prin care mi se comunica ca datorita ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? andreeazanfir andreeazanfir BUNA ZIUA am si eu o intrebare daca inchei pe 20.12 contractul de 8 ore cu o firma si ma da in somaj am dreptul la somaj daca in paralel am un contract de ... (vezi toată discuția)
Pot lua somaj daca realizez venituri din contract de mandat? ce intelegem din activitati autorizate potrivit legii ? mihacireasa mihacireasa Deja am depus actele pt somaj insa eu am si un contract de mandat incheiat cu o firma de asigurari si realizez lunar cam 100-200 lei venit , venit care insa se ... (vezi toată discuția)