avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitate procesuala pasiva a paratului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitate procesuala pasiva a paratului

Buna seara,am si eu o rugaminte,suntem o mica asociatie de proprietari si avem de prin noiembrie un proces cu un proprietar ptr recuperarea datoriilor.Problema este ca la termenul din 19 mai trebuie sa facem dovada calitatii procesuale pasive a paratului,intrebarea este ce trebuie sa depunem la dosar ptr a face aceasta dovada?mentionez ca de la inceputul procesului,paratul nu s-a prezentat la nici un termen desi a fost citat(cred ca nu-l intereseaza),cu multumiri
Cel mai recent răspuns: AVOL , utilizator 09:55, 19 Mai 2010
Trebuie sa dovediti ca paratul este titularul (proprietarul) apartamentului pentru care s./au acumulat datoriile
adica o adresa din partea asociatiei si o copie dupa o chitanta platita de catre parat
dupa deschiderea procesului ar fi de ajuns?
Depuneti documente existente in evidenta asciatiei de proprietari,din care sa reiasa calitatea de proprietar a reclamatului
Aspectul ca persoana reclamata nu prezinta interes si nu se prezinta pentru a-si sustine punctul de vedere,nu va afecteaza
multumesc ptr raspunsuri=D>
Trebuia ca dv. langa actiunea depusa la instanta, sa mai depuneti: copie dupa fisa de evidenta contabila , din care sa rezulte sumele datorate de parat si modalitatea de calcul al penalitatilor de intarziere. De asemenea, trebuia sa depuneti hotararea adunarii generale, cu privire la cuantumul penalitatilor de intarziere adoptat in adunarea generala .
Trebuie ca paratul chemat de dvs. in judecata sa fie neaparat proprietarul apartamentului ( nu chirias, sau o alta persoana din familie).
Se poate ca paratul chiar daca nu a fost in sala de judecata, la termene, sa fi depus o intampinare, prin care o fi aratat ca nu are calitate procesuala, nefiind proprietarul apartamentului, sau persoana care a acumulat datoriile. Daca aveti la asociatie (ar trebui sa aveti) copia contractului de vanzare-cumparare a apartamentului respectiv, depuneti la dosar o copie a contractului . In situatia in care . apare pe acel contract paratul dvs. dovediti ca are calitate, iar daca nu este, va trebui sa va precizati actiunea , chamand in judecata pe proprietar.

Alte discuții în legătură

Întâmpinare. myself. myself. Bună seara, poate ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns. Problema e următoarea... Am fost data în judecata de administratie pt datoriile de la ... (vezi toată discuția)
Actionat in instanta din eroarea reclamantei danalex1971 danalex1971 Am fost citat ca parat intr-un proces civil. Am demonstrat lipsa calitatii procesuale pasive, s-a admis aceasta de catre instanta , [b]dar actiunea deschisa ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva a paratului ContSters146186 ContSters146186 Buna seara,am si eu o problemuta,suntem o asociatie de proprietari,avem un proces cu un proprietar de prin noiembrie,problema este ca pe 19 mai avem termen si ... (vezi toată discuția)