avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitate procesuala pasiva a paratului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitate procesuala pasiva a paratului

Buna seara,am si eu o problemuta,suntem o asociatie de proprietari,avem un proces cu un proprietar de prin noiembrie,problema este ca pe 19 mai avem termen si ni s-a pus in vedere sa facem dovada calitatii procesuale pasive a paratului,ce ar trebui sa depunem la dosar ptr a face aceasta dovada?mentionez ca paratul nu s-a prezentat la nici un termen desi a fost citat,si nici nu ne permitem un avocat,avem multi locatari cu f multe datorii...multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:26, 16 Mai 2010
Cine este paratul? Este proprietar al unui apartament din asocviatia dvs.?
Calitatea procesuala pasiva se refera la existenta unei identitati intre persoana chemata in judecata in calitate de parat si persoana care poate fi obligata in raportul juridic dedus judecatii - persoana pe care legea va indreptateste sa o obligati la plata cheltuielilor de intretinere.
In legea asociatiilor de proprietari, in art. 46 se mentioneaza ca proprietarul este cel care va fi obligat sa plateasca toate cheltuielile de intretinere : - Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.
In dosarul dvs, probabil ca se pune problema daca cel pe care l-ati chemat ca parat este proprietarul apartamentului respectiv sau are alta calitate (chirias).
Dovada o puteti face cu o copie fie de pe actul de proprietate al apartamentului respectiv, fie cu un extras de pe cartea funciara al aceluiasi apart - de la Primarie.
Calitatea persoanei o puteti proba prin documentele existente in evidenta asociatiei de proprietari
Aspectul referitor la neprezentarea reclamatului ,nu are relevanta si nu afecteaza evolutia judecarii cauzei
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate interdictie vanzare in caz de executare silita guernica guernica Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Proprietarul unui apartament dintr-un bloc de locuinte l-a cumparat de la ICRAL. Odata cu incheierea actului de ... (vezi toată discuția)
Asociatia pierde actiuni in instanta daca nu poate face dovada ca cel actionat este proprietar emiliamilea emiliamilea Sunt administrator la o asociatie si am intampinat urmatoarea situatie: am actionat in instanta un proprietar pentru o datorie considerabila , toate ... (vezi toată discuția)
Cum poti proba in instanta faptul ca nu ai calitatea de proprietar district district Sunt citat intr-un proces cu asociatia de proprietari in calitatate de parat. Nu am calitatea de proprietar. Intrebari: [b]Trebuie sa aduc proba in ... (vezi toată discuția)