Sunt citat intr-un proces cu asociatia de proprietari in calitatate de parat.
Nu am calitatea de proprietar.
Intrebari:
Trebuie sa aduc proba in instanta ca nu sunt eu proprietarul de drept?
O declaratie notariala pe propria raspundere ca acel apartament nu este si nu a fost niciodata proprietatea mea este suficienta?
Va intreb acest lucru ptr ca am inchiriat casa de la o persoana care are grija de apartament, proprietarul fiind plecat de multi ani in strainatate.
Aceasta persoana vine lunar sa ii dau chiria si banii ptr facturile de utilitati de care spune ca se ocupa personal, inclusiv ptr cheltuielile de intretinere afisate.
Dar se pare ca doar ia banii si nu prea plateste in ultima vreme, altfel nu as fi ajuns sa fiu dat in judecata.
Formulati o cerere instantei de judecata la completul unde ati fost citat si prin care invocati lipsa calitatii procesuale pasive in sensul ca nu aveti calitatea de proprietar si solicitati introducerea in cauza a adevaratului proprietar indicand pe cat posibil datele acestuia.
De asemenea, daca cunoasteti numarul cadastral sau de carte funciara al imobilului solicitati un extras de carte funciara pentru informare Oficiului de cadastru si publicitate imobiliara de pe raza teritoriala unde se afla imobilul,. Cu acesta faceti dovada clara si indubitabila a faptului ca nu sunteti proprietar. Extrasul de carte funciara pentru informare este taxabil.
Nu este necesar sa faceti dovada faptului ca nu sunteti proprietar doar cererea adresata instantei este suficienta daca nu detineti extras CF.
In aceste cazuri instanta este cea care cere dovada ca cel chemat in judecata este proprietar. Deci este obligatia asociatiei de proprietari sa dovedeasca ca a chemat in judecata adevaratul proprietar.
In problema datoriilor catre asociatie, trebuie sa stiti ca proprietarul se poate intoarce impotriva dumneavoastra cu o cerere de chemare in judecata pentru plata utilitatilor si dumneavoastra trebuie sa faceti dovada, fie cu ajutorul clauzelor contractului de inchiriere ( daca este prevazut in acesta cum se face plata utilitatilor si cine plateste) , fie cu o chitanta de mana ca ati platit aceste sume intermediarului.