avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general probleme contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

probleme contabile

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum pot inchide contul 419 unde apar sume primite de la persoane fizice catre care firma a facturat marfa dar a incasat (marfa a fost platita in rate)mai mult (ca un fel de dobanda). As putea sa folosesc contul 758? As putea sa dau aceste sume pe venituri?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:57, 16 Mai 2010
Nu exista facturi emise pentru sumele incasate ?
Normal pentru sumele incasate trebuia sa se emita un document de tip factura .
In contul 758 poti inregistra datorii prescrise sau anulate (401 la 405, 428, 431 la 438, 441, 4423, 444, 446, 447, 448, 455, 457, 458, 462);
Contul 419 nu are corespondenta cu contul 758 .

Ce inseamna "ca un fel de dobanda"?
Ce prevede contractul incheiat cu clientii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont 473 nefertiti_g nefertiti_g Buna ziua, soldul debitor al contului 473 se trece in bilant la creante sau la datorii? multumesc, (vezi toată discuția)
Monografie refacturare servicii de montaj carabela_anca carabela_anca Societatea X vinde lui Y un kit hidraulic. Intrucat Y doreste si montajul acestui kit pe masina sa, X apleaza la Z pentru a realiza in numele sau montajul lui ... (vezi toată discuția)
Monografie restituire taxa auto sanducatanas sanducatanas Sunt SRL,am cumparat in ultimii ani mai multe mijloace de transport pentru care am platit taxa de prima inmatriculare.Am actionat in instant,am castigat,am ... (vezi toată discuția)