buna ziua,
pe rolul unei instante, se judeca o pricina in care eu, reclamantul, am dat in judecata statul roman pentru recuperarea sumelor de 277.000 lei si 1101 dolari SUA, confiscati unei rude in 29 aug 1947, adica dupa stabilizare.
Expertul numit in caz, a spus ca nu poate calcula reactualizarea sumelor decat dupa 1990.
Banca Nationala spune ca nu detine date, iar INSSE spune ca, la ei inflatia- se tine din 1990.
Banaca Nationala minte, pentru ca, pentru legea 10/2001, a comunicat o valoare reactualizata de 1303, 33, prin Ord.
Intrebarea se pune:
1) se poate folosi aceasta valoare si in cazul meu, sau este o valoare care se foloseste numai pentru legea 10?
2) cunoscand acoperirea in aur a leului la stabilizare, se poate face reactualizarea la valoarea aurului de astazi?
In ambele cazuri, ies in pierdere pt ca, imediat dupa stabilizare, leul s-a depreciat din nou pana in 1952 si, valoarea aurului de astazi este mai mica decat in 1947.
Cum putem iesi din impas, pt ca nici instanta nu s-a mai confruntat cu un caz asemanator.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
titi marina , utilizator
11:27, 18 Mai 2010