avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desbatere Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desbatere Mostenire

Am aflat acum de curand ca s`a facut dezbaterea mostenirii la casa parinteasca dupa decesul parintilor.Noi in familie am fost 3 frati.
Unul a decedat inaintea tatalui nostru. La dezbatere au participat : unul din frati si copii fratelui decedat,care deja locuia in casa parinteasca fara act de proprietate .In urma dezbaterii mostenirii intre cei 2 participanti a ramas toata locuinta la cei 2 nepoti. Fratele al 3-lea nefiind anuntat nu a a avut cum sa participe la mostenire .Ulterior acum de curand a aflat ca s-a facut dezbaterea mostenirii.Cum poate sa intre in posesia partii de mostenire ce i se cuvine. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:33, 17 Mai 2010
Poate solicita anularea certificatului de mostenitor. Daca fratele care a participat la succesiune a renuntat la mostenire, aceasta a fost facuta atat in favoarea nepotilor de frate cat si a fratelui.
intrucat la dezbatrea succesiunii nu au participat toti succesorii legali , se poate solicita in instanta anularea certificatului de mostenitor deja emis .
ulterior se va dezbate succesiunea din nou .
Mai inainte de a se deschide procesul trebuie verificata situatia.
Trebuie vazut daca nu cumva a fost citat sau a renuntat la mostenire.
Trebuie sa platiti un avocat sa verifice dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Explicatii ptr o succesiune doina bacanu doina bacanu va rog daca se poate sa ma lamuriti : daca sunt 2 frati care au dreptul la casa parinteasaca si unul din frati a decedat iar cei 2 copii ai lui nu au pretentii ... (vezi toată discuția)
Buna seara, eu am mai pus intrebari la acest forum ,dar sunt ... bramen bramen Buna seara, eu am mai pus intrebari la acest forum ,dar sunt foarte bulversat de situatia in care sunt.Sunt nevoit sa anulez certificatul de mostenitor al ... (vezi toată discuția)