avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... persoanele care pot cere revizuirea hotararilor civile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

persoanele care pot cere revizuirea hotararilor civile

buna ziua
am urmatoarea speta
sunt mostenitoarea unui imobil impreuna cu alte trei persoane insa pana in prezent nu a fost dezbatuta mostenirea asupra acestuia (desi initiata produra de succesiune in 2007 aceasta a fost suspendata intrucat la acea data calitatea mea de succesor nu era recunoscuta - nu aveam trecuta in certificatul de nastere numele tatalui, cel a carui mostenire urma sa se dezbata, iar intre timp printr-o actiune de rectificare a actelor de stare civila sa facut aceasta completare - in registrul de nasteri de la primarie era trecut numele tatalui si faptul ca acesta ma recunoaste)
cu privire la acest imobil arat ca unul dintre mostenitori, cel care a deschis procedura succesiunii si care dorea inlaturarea mea dintre mostenitori, a introdus o actiune de uzucapiune in instanta, desi nu a avut niciodata posesia imobilului - eu locuind in acest imobil de la moartea sotiei supravietuitoare a tatalui meu - altat decat mama mea, si folosindu-se de 3 martori mincinosi si 2 experti care au facut niste rapoarte in fals, a obtinut o hotarare de uzucapiune si accesiune imobiliara care a ramas definitiva prin neapelare eu necunoscand existenta acestui proces
in prezent am formulat plangere penala impotriva martorilor si expertilor pentru marturie mincinoasa precum si impotriva acestui mostenitor pentru marturie mincinoasa, respectiv instigare la marturie mincinoasa, urmarirea penala fiind pana in prezent inceputa impotriva martorilor iar cercetarile continua
problemel care se pun sunt urmatoarele:
1 la terminarea cercetarilor procurorul trebuie sa ceara prin rechizitoriu anularea hotararii judecatoresti civile avand in vedere ca se constata savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa ?
2 in eventualitatea in care procurorul constata ca faptele nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, este obligat sa ceara totusi anularea hotararii de uzucapiune intemeiata pe mai multe marturii mincinoase ?
2. in eventualitatea in care procurorul nu solicita anularea hotararii de uzucapiune pot solicita eu revizuirea acesteia in temeiul art 322 pct 4 C.pr.p. avand in vedere ca nu am fost parte in procesul de uzucapiune ? am auzit ca este o decizie a ICCJ care stabileste faptul ca revizuirea poate fii promovata doar de partile care au luat parte la procesul initial iar in cazul meu aceste parti sunt succesorul despre care am vorbit si o persoana decedata, alta decat tatal meu (o persoana care a avut act autentic asupra imobilului ceilalti proprietari ai imobilului inclusiv tatal meu avand doar chitante de mana) - v-as ruga daca puteti sa-mi spuneti nr deciziei ?
muntumindu-va anticipat astept eventualele raspunsuri cu interes mai ales ca respectivul mostenitor a incheiat un antecontract de vanzare cumparare a imobilului desi el nu a avut niciodata posesia imobilului
Cel mai recent răspuns: tommy1979 , utilizator 02:20, 24 Mai 2010
inclin spre posibilitatea Parchetului de a exercita calea de atac impotriva unei hotarari, avand in vedere sesizarea in acest sens facuta de dvs, in conditiile art 45alin 5 Cpc
multumesc problema mai grava este ca procurorul se fereste sa ia aceasta masura motivand ca este vorba de o hotarare a unei instante si ca altfel ar fi stat lucrurile daca era vorba de un act notarial sau orice alt act
Parchetul si nu procurorul nu face ce vrea
scrieti o cerere prin care soliciatati exercitarea caii de atac a pelului sa zicem, daca-i vorba de apel, sau a recursului...
apoi vedeti...:)
este cam dificil pentru ca aici este vorba de o hotarare civila ramasa definitiva prin neapelare iar parcetul ar trebui sa promoveze o cale extraordinara de atac
cine a fost parat(i) in dosar...
intreb pt ca am facut legatura cu celalalt mesaj al dvs..
spuneti ca aveti dovezi ca-i mort paratul..inca din 19 nu stiu cat..adica cu mult inaintea procesului de uzucapiune

asta inseamna ca Parchetul este in termenul de apel, citarea si comunicarea nefiind facuta legal...In plus cam asta-i rostul art mentionat de mine anterior

altfel, mergand pe rationamentul dvs..oricine ar obtine poate irevocabile, pe casa mea si...daca-i irevocabila, nu se mai poate face nimic...
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
ContSters141118, utilizator

Alte discuții în legătură

Urgent marturie mincinoasa bia_bia bia_bia Buna ziua.O ruda de-a mea a facut o marturie mincinoasa in fata notarului.Era la notar cu niste treburi cand se intalneste cu o cunostinta care ii spune sa ... (vezi toată discuția)
"marturie mincinoasa!!!???" deniss_2008 deniss_2008 Intr-un proces de partaj unul dintre martorii partii adverse a declarat de ex caci imobilului in litigiu i s-au adus inbunatatiri in valoare de cca 25000 euro ... (vezi toată discuția)
Cerere revizuire - parchet xuser xuser In cazul in care formulez o cerere de revizuire: 1. pot sa cer audierea mai multor martori noi? 2. dosarul va primi un alt procuror de caz, sau va ramane ... (vezi toată discuția)