avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"MARTURIE MINCINOASA!!!???\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"MARTURIE MINCINOASA!!!???"

Intr-un proces de partaj unul dintre martorii partii adverse a declarat de ex caci imobilului in litigiu i s-au adus inbunatatiri in valoare de cca 25000 euro constand in izolatii termice si fonice lucru care de fapt nu este adevarat. Exista la dosar si o expertiza efectuata inainte de audierea martorilor din care rezulta clar ca aceste inbunatatiri nu au fost aduse precum si imobilul in starea in care a fost cand sotia mea a parasit domiciliul. Pentru "marturia mincinoasa" pe care acesta a depus-o cum ma pot indrepta impotriva acestuia. Ce consecinte ar putea avea asupra lui si asupra mea daca se dovedeste ca acesta a depus marturie mincinoasa? Este greu un asemenea proces? Impune costuri mari? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:50, 30 Martie 2011
Formulati plangere penala pentru marturie mincinoasa impotriva martorului la sectia de politie sau la parchetul , competente teritorial sediului instantei unde a acesta a depus marturie mincinoasa ,in versiunea dvs , de fapt , unde a comis infractiunea
Este indicat sa aveti si alte probe in afara consemnarilor din expertiza,pentru a se corobora cu acestea(eventual martori sau alte acte)
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
Radu Gabrian, Mediator
nu prea reusiti mare lucru...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
propriu-zis nu este un proces...se sesizeaza Parchetul...asteptati 1-2 ani sa cerceteze, in general se de nup...daca nu, se merge in instanta...sanse minime de condamnare...poate doar sa-i faceti zile amare...
In primul rand multumesc celor care mi-au raspuns.
Fiti dragut Dl. r.gabi, sant vecinii care stiu ca nu s-au adus modificari la imobil de cand sotia a plecat, imobilul este si la ora actuala neizolat. Ce alte probe ar mai trebui sa am?
Concluziile raportului de expertiza coroborate cu eventualele marturii ale vecinilor in sensul celor aratate de dvs,sunt cred eu, suficiente pentru a va dovedi plangerea penala.
In astfel de situatii orice proba este de ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Martorii in procesul de partaj dong_yi dong_yi Daca intr-un proces de partaj una dintre parti vine cu un anumit martor, cealalta parte poate refuza martorul pe motiv ca acesta nu a avut nici o legatura cu ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa caradis caradis Buna ziua. Am pierdut un proces de renta viagera la care unul dintre martori a mintit spunand ca se cunostea cu sotul femeii deoarece au lucrat impreuna. Si ca ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi ContSters301351 ContSters301351 Sunt in partaj judiciar cu fostul sot care cere prin actiune 50% din casa mea bun propriu cumparat inainte de casatorie si renovat in timpul casatoriei.Toate ... (vezi toată discuția)