avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Martori mincinosi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Martori mincinosi

Sunt in partaj judiciar cu fostul sot care cere prin actiune 50% din casa mea bun propriu cumparat inainte de casatorie si renovat in timpul casatoriei.Toate materialele le-am cumparat eu (din banii mei personali) El a prestat doar manopera. In actiune declara ca a fost demolata total casa, fiind veche si nelocuibila, devenind astfel bun comun Dupa ce am depus intampinarea la care am anexat si poze cu casa in faza de renovare, a recunoscut ca au ramas in picioare doar 2 pereti din casa veche,cei care se vedeau in poze, si doar restul s-a demolat.Doi din martorii lui au declarat (au mintit mai bine zis) ca, casa a fost demolata,mai putin cei 2 pereti .Expertiza inca nu s-a depus.Daca expertul a constatat ca,casa nu a fost demolata,pot sa le fac plangere penala celor 2 martori mincinosi? Se va lua in seama declaratia lor daca expertul ii contrazice? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters301351 , utilizator 18:01, 11 Februarie 2014
Pai daca ati recunoscut ca a fost demolat totul mai putin 2 pereti atunci de ce sunt martorii mincinosi?
Nu eu am recunoscut ca s-a demolat casa mai putin 2 pereti, ci el ,dupa ce a vazut ca am depus poze cu casa in renovare.
In acest caz, daca nu au fost demolati peretii si expertul constata aceasta puteti sa va indreptati impotriva martorilor pentru marturie mincinoasa.
Nu e mare diferenta intre a o pune la pamant si a mai lasa doi pereti, avand in vedere ca are mai mult de 4 toata casa.. insa e posibil ca la proces sa aveti castig de cauza, neexistand o autorizatie de demolare si de constructie, practic casa in acte e bun propriu si are drept de creanta pt ce s-a investit.
Din relatarea dvs nu rezulta ca martorii ar fi mintit si chiar daca au zis ca a fost demolata.. practic, a cam fost.


Cat despre partea cu martorii mincinosi, intrebati la drept penal. Eu nu vad castigul si nu intelegd e ce sa riscati un dosar penal de denunt calomnios...

Alte discuții în legătură

Declaratie calomnioasa,sperjur hristo hristo Buna ziua, In anul 2003,luna mai, am fost cercetat in urma unei plangeri a unei minore de 13 ani pt. infractiunea de viol calificat si relatii sexuale cu o ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi pop_maria pop_maria buna seara....ce se va intampla, cu martorii, propusi de reclamant care au mintit si a caror declaratii deformate ale realitatii au contribuit semnificativ la ... (vezi toată discuția)
Marturie falsa bad_sonia bad_sonia unchiul sotului meu a fost martorul parti adverse intr-un proces civil (rezilierea unui contract de v-c cu clauza de intretinere dobandit de mine inaintea ... (vezi toată discuția)