avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere revizuire - parchet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere revizuire - parchet

In cazul in care formulez o cerere de revizuire:

1. pot sa cer audierea mai multor martori noi?
2. dosarul va primi un alt procuror de caz, sau va ramane la acelasi procuror?
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 23:18, 6 Mai 2012
Cererea de revizuire se depune procurorului de la parchetul de pe langa instanta care a judecat cauza in fond.
In principiu, fiind o cale extraordinara de atac nu se pot propune martori noi, intrucat nu se poate readministra probatoriu care sa contrazica o situatie stabilita definitiv printr-o hotarare care are autoritate de lucru judecat.
Nici motivele de revizuire limitativ prevazute de lege nu prea permit audierea de martori in dovedirea lor.
Oricum specificati in cerere cazul de revizuire si ceea ce doriti sa dovediti cu martori, numele si adresa acestora.
Am un noroc...ca s-a facut dijungerea cauzei, deci as avea un pic de "mobilitate".
de asemenea 2 persoane au savarsit infractiunea de marturie mincinoasa, lucru f. usor de demonstrat.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
xuser, utilizator
Atentie !
Pentru a se retine infractiunea de marturie mincinoasa trebuie sa existe o hotarare de condamnare, nu doar o sesizare de infractiune de marturie mincinoasa.
Poi ordonanta de NUP/SUP de la pachet nu va fi buna? pentru ca infractiunea se retine, chiar daca e pericol social redus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun plangere penala pt. marturie mincinoasa in caz de schimbare de domiciliu? xuser xuser Pe scurt: Fapta intamplata in Cluj. Procurorul a dat NUP motivandu-se cu 18^1 si avand la baza niste marturii false. Nu as dori ca acele persoane sa ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de nup si amenda administrativa criss8080 criss8080 Buna ziua, Azi am primit de la procuratura raspunsul la ancheta la care am fost supus in urma unei reclamatii de furt si distrugere.In rezolutie scrie ca am ... (vezi toată discuția)
Revizuire? alexandra.ada alexandra.ada buna seara..in cazul in care cineva a facut puscarie p nedrept iar acum mai are putin si iese...ce putem face sa ii demonstram nevinovatia?va rog mult ...am ... (vezi toată discuția)