avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salarii acordate fara semnatura pe stat de plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salarii acordate fara semnatura pe stat de plata

O societate acorda salarii fara a-i pune pe salariati sa semneze statul de plata.Ulterior, nu mai are activitate din lipsa de comenzi, acorda salariatilor somaj tehnic dar nu are posibilitatea sa le si plateasca acest somaj.salariatii depun plangere la ITM si solicita drepturile salariale din somaj tehnic cat si drepturi salariale pe 2 luni inainte de somaj tehnic(care de fapt erau acordate dar nu exista semnatura).In contabilitate figureaza ca si achitate acele 2 luni, s-a intocmit bilant...In momentul de fata societatea este in insolventa si trebuie sa depuna la dosar docuemnetele contabile.Intrebarea mea este daca societatea/administratorul vor fi sanctionati in vreun fel?(intre timp a mai strans semnaturi, dar exista salariati care au dat in judecat asocietatea si bineinteles ca au si castigat acele drepturi salariale pentru 2 luni care de fapt erau ridicate).Care ar fi solutia? Ar trebui sa se faca vreo modificare in contabilitate?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 12:30, 19 Mai 2010
CUm adica sa se faca modificari in contabilitate? Nici vorba.
Faptul ca a achitat salarii fara sa le solicite salariatilor sa semneze e ceva ce se face in mod uzual, iar societatea e in culpa ca nu poate face dovada achitarii salariilor.
Solutia e sa se predea contabilitatea asa cum e adm judiciar si gata. Salariatii care au sentinte vor fi inscrisi la masa credala conf acelor sentinte.
Contabilizarea platii salariilor se face doar pe baza actelor justificative,Legea 82/1991 republicata
lipsa semnaturii salaratului reprezinta salar neridicat- cont 426..acum e tardiv..
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Noi avem angajati in toate colturile tarii si nu avem cum sa le dam statul de plata la semnat. Faptul ca am virat salariul in contul bancar al fiecarui angat poate fi luata ca dovada de virare a salariilor fara a semna statul de plata?
desigur!

Alte discuții în legătură

Stat de plata fara semnatura av_emy av_emy O societate acorda salarii fara a-i pune pe salariati sa semneze statul de plata.Ulterior, nu mai are activitate din lipsa de comenzi, acorda salariatilor ... (vezi toată discuția)
State fara semnatura av_emy av_emy O societate acorda salarii fara a-i pune pe salariati sa semneze statul de plata.Ulterior, nu mai are activitate din lipsa de comenzi, acorda salariatilor ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu salariul neridicat in cazul unui angajat al- imm? costindinca costindinca Ce se intampla cu salariul neridicat in cazul unui angajat al- IMMului la care este si asociat (actionar 60%)?Se poate transforma in venit pentru societate ? ... (vezi toată discuția)