avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stat de plata fara semnatura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stat de plata fara semnatura

O societate acorda salarii fara a-i pune pe salariati sa semneze statul de plata.Ulterior, nu mai are activitate din lipsa de comenzi, acorda salariatilor somaj tehnic dar nu are posibilitatea sa le si plateasca acest somaj.salariatii depun plangere la ITM si solicita drepturile salariale din somaj tehnic cat si drepturi salariale pe 2 luni inainte de somaj tehnic(care de fapt erau acordate dar nu exista semnatura).In contabilitate figureaza ca si achitate acele 2 luni, s-a intocmit bilant...In momentul de fata societatea este in insolventa si trebuie sa depuna la dosar docuemnetele contabile.Intrebarea mea este daca societatea/administratorul vor fi sanctionati in vreun fel?(intre timp a mai strans semnaturi, dar exista salariati care au dat in judecat asocietatea si bineinteles ca au si castigat acele drepturi salariale pentru 2 luni care de fapt erau ridicate).Care ar fi solutia? Ar trebui sa se faca vreo modificare in contabilitate?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 09:35, 17 Mai 2010
Solutia era sa va aparati prin orice mijloc de proba in instanta. O data ce s-a dat solutia de catre aceasta e mai greu de facut ceva.
Credeti ca nu se mai poate face nimic?Mentionez ca si celelalte state pe 2 ani in urma nu au semnatura vreunui salariat. Cei care au actionat in instanta societatea, puteau cere si drepturile salariale pe 2 ani....singurul mijloc de proba ar fi fost prba cu martori, dar cine stie daca s-ar fi incumetat vreunul, avand in vedere ca cele 2 persoane caer au dat in juedcata societatea sunt seful de productie si fratele sau...Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii acordate fara semnatura pe stat de plata av_emy av_emy O societate acorda salarii fara a-i pune pe salariati sa semneze statul de plata.Ulterior, nu mai are activitate din lipsa de comenzi, acorda salariatilor ... (vezi toată discuția)
State fara semnatura av_emy av_emy O societate acorda salarii fara a-i pune pe salariati sa semneze statul de plata.Ulterior, nu mai are activitate din lipsa de comenzi, acorda salariatilor ... (vezi toată discuția)
Preaviz si calcul ajutor de somaj ContSters73283 ContSters73283 Buna ziua, Ni s-a comunicat ca din data de 05.10.10 vom intra in preaviz. Fabrica nu mai functioneaza si nu vom merge deloc la lucru, desi vom fi pontati ... (vezi toată discuția)