avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Merita refacuta cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Merita refacuta cartea de munca?

Acum 3 saptamani am plecat de la firma unde am lucrat timp de 5 ani si m-am angajat in alta parte.Cu desfacrerea contractului de munca am mers la ITM unde mi s-a spus ca nu mai au cartea mea de munca din 2002! Intr-adevar,eu am ridicat-o in aug.2002,am dat-o noului angajator sa o duca la ITM si m-am trezit ca nu mai e! Intrebarea e daca merita sa bat drumurile sa refac acest act,am inteles ca s-ar renunta la cartile de munca.Cu toate ca nu mai exista cartea mea de munca,primesc anual de la casa de pensii punctajul,asa ca nu mai vad rostul carnetului ...Mentionez ca am o copie xerox a cartii de munca-foloseste la ceva?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:06, 2 Aprilie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
bodeaalex are perfecta dreptate....am avut din nefericire....de cautat pt cineva vechimea ...la intrarea in pensie....si a durat luni de zile ...firma nu mai exista...arhiva predata la x la y si la arhivele nationale.....va sigur ca nu e placut deloc sa cauti hartii si sa u stii unde.....si inca inainte de 90 societatile mai tineau ordine in arhive.....ceea ce in ziua de azi nu prea se poate spune....
~ Conținut șters la cerere ~
Da,deci va trebui sa imi iau picioarele la spinare si sa incep demersurile pt.refacerea actului...Inteleg ca de la Directia Muncii mi se va elibera o carte-duplicat care va fi in alb.Intrebarea e: e buna xerocopia mea pentru completarea cartii de catre ITM ,sau va trebui sa merg la toate locurile de munca pe care le-am avut din 1997 incepand si sa duc statele de plata?
-anunt de pierdere a carnetului de munca la Monitorul oficial.
-adeverinte de vechime de la firmele unde v-ati desfasurat activitatea, vizate de ITM
Societatea unde va desfasurati activitatea va va completa un duplicat al carnetului de munca, in baza acestor adeverinte, dupa ce veti primi un exemplar din Monitorul oficial in care s-a publicat anuntul Dvs.
Stagiul de cotizare in sistemul public de pensii in perioada 1997-martie 2001 il dovediti cu carnetul de munca (abia din aprilie 2001 se depun declaratiile lunare in baza carora primiti acele certificate de stagiu).
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2007
tana, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vreau sa public in monitorul oficial pierderea cartii ... Ferentz89 Ferentz89 Buna ziua, Vreau sa public in Monitorul Oficial pierderea cartii de munca ca urmare a raspunului de la casa de pensii privind nevalorificarea adeverintelor ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru pierderea cm siamina siamina Buna seara In urma solicitarii unei copii dupa CM pentru un imprumut am descoperit la inceputul acestei luni (si eu, si firma la care lucrez) ca a disparut ... (vezi toată discuția)