avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solutie pentru pierderea CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solutie pentru pierderea CM

Buna seara
In urma solicitarii unei copii dupa CM pentru un imprumut am descoperit la inceputul acestei luni (si eu, si firma la care lucrez) ca a disparut cartea mea de munca. Trecand peste stadiul de cautare a vinovatilor, solutia ce mi-a fost propusa pentru rezolvare a fost ca eu sa fac o declaratie notariala de pierdere a CM, urmand ca firma sa se ocupe apoi de refacerea ei. M-am interesat prin toate mijloacele la care am avut acces, dar nu am gasit nicaieri nici o informatie legata de scopul (si eventualele repercursiuni) respectivei declaratii - peste tot mi s-a spus ca trebuie sa dau anunt in Monitorul Oficial, sa adun adeverinte de la fostele locuri de munca, etc. Ma poate lumina cineva in aceasta privinta?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: H.R. SUPORT , Consultant resurse umane 23:51, 14 Mai 2009
Banuiesc ca aveati cartea de munca la ITM . Daca e asa, ati facut cerere scrisa pentru restituire ? Am avut si eu un caz , in care la prima solicitare, aceea facuta pe formularul lor , nu au gasit cartea de munca , spunind ca e pierduta . Am mai facut o adresa scrisa si surpriza ! s-a gasit cartea de munca . Multe ITm-uri au tot mutat arhive , si poate e doar ratacita pe undeva , si trebuie mai " bine " cautata . Demersurile de reconstituire sint complicate , mai cu seama daca aveti ceva vechime . Sfatul meu e sa mai insistati .
da , indrumarea catre Monitorul Oficial e corecta .
Cu chitanta cu care ati publicat anuntul de pierdere a carnetului de munca la MO, cererea prin care se doreste procurarea unui carnet de munca duplicat , impreuna cu copia la contractul de munca va adresati la Directia Muncii si va procurati contra sumei de 5,4 ron alt carnet . Nu sunt repercursiuni de nicio natura asupra D-voastra , daca declarati carnetul pierdut .
De aici incepe partea distractiva - solicitati ITM-ului eliberarea de adeverinte de vechime pentru societatile in care ati prestat activitate in baza carora va fi completat noul carnet.
Nervi tari , sa aveti !!:">
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri (va fi intr-adevar amuzant, eu lucrez la un punct de lucru al unei firme din alt judet, cartea de munca era la ITM-ul aferent). Ceea ce nu am inteles eu totusi este diferenta dintre cele 2 abordari (notar vs. Monitorul Oficial) - mi s-a parut totusi curios sa fiu trimisa la notar cand toata lumea vorbeste de varianta cu anuntul oficial
Solicitati de la ITM adeverinte de vechime necesare reconstituirii vechimii in munca , printr-o cerere trimisa prin posta sau fax . Au obligatia sa va trimita documentele solicitate , la adresa indicata in cerere , in maxim 30 zile . Predati catre angajator numai copii ale adeverintelor de vechime , pentru a nu o lua de la capat ....

Andreea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut carte de munca - cum o pot reconstitui daca nu mai locuiesc in tara? abucurel abucurel Buna ziua, Am constatat de curand ca nu imi mai gasesc cartea de munca (cel mai probabil ma pierdut-o in timpul/urma mutarii din Romania in strainatate). Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,as vrea sa stiu care sunt etapele clare ale reconstituirii ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Buna ziua ,As vrea sa stiu care sunt ETAPELE CLARE ale reconstituirii unei Carti de Munca pierdute. Multumesc ! (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot afla unde este cartea mea de munca, in situația ... puicanila puicanila Buna ziua, cum pot afla unde este cartea mea de munca, in situația in care firma care a rătăcit-o s-a desființat? Mulțumesc! (vezi toată discuția)